Asfalt na Banjskom Čamcu

Priboj – Glavna saobraćajnica, koja prolazi kroz prigradsko naselje Banjski Čamac, ovog leta u potpunosti je asfaltirana. U pitanju je deo ulice „Dragoljuba Savića“, od raskrsnice sa ulicom koja vodi u Čitluk iz Naselja, do Grabovačkog potoka na drugoj strani.

Foto. Opština Priboj

Radove je prema raspisanom tenderu izvela pribojska firma “Autoprevoznik Кaradžić” Pribojska Banja, dužina puta je 1457 metara a vrednost radova je 9 miliona dinara bez PDV-a. Sredstva je obezbedila Opština Priboj.

Deonica puta kroz naseljeni deo Banjskog Čamca svojevremeno je bila asfaltirana,ali je,pre par godina, usled podizanja nivoa puta  radi zaštite  od plavljenja reke Lim, sa leve obale ove reke, pretvorena u makadamski put. U međuvremenu, ovom saobraćajnicom, obavljan je i teretni transport  radi izgradnje hidrocentrale na Limu, pa ranije asfaltiranje ne bi imalo svrhe.

Foto: Opština Priboj

Sada žitelji oko 200 domaćinstava  Banjskog Čamca mogu da odahnu.Umesto leti prašine,a ostalih godišnjih doba blata,sada imaju ulicu potpuno presvučenu novim asfaltom.

Pored meštana ovog prigradskog naselja, ovaj put  se koristi  i kao prilaz gradskom groblju u Dobrilovićima, ali i prilaz do porodičnih gazdinstava  žitelja sela i zaseoka prema Lisoj steni, sve do Pribojskih Goleša.

Pošto se put koristi i kao pešačka staza,kako za žitelje ovog  naselje,tako  i za šetače novog dela Priboja,zbog novog asfalta sada se ovde vozi dosta brže, pa građani apeluju  na opreznu i bezbednu vožnju,ali i na neminovno postavljanje prinudnih usporivača brzine,tzv. ”ležećih policajaca”.

Preostala makadamska deonica puta od Grabovačkog potoka do nove hidrocentrale,prema dogovoru, obaveza je investitora.

PP Media