Asfalt u centru Banje

Priboj – U susret novoj turističkoj sezoni, ovih dana užurbano se privode kraju radovi na asfaltiranju užeg centra mesne zajednice Pribojska Banja.

Posle Gračanice, Cikota, Žarkovića, Cincovića i Кaradžića, gde su nedavno stigli novi metri i kilometri asfalta, nova asfaltna podloga na saobraćajnicama stigla je i u uži centar Banje. Asfaltnom masom presvučen put od OŠ „Nikola Tesla“, pored hotela i manastira, sve do česme i raskrsnice za Priboj odnosno Кratovo.

U pitanju je saobraćajnica sa dve trake, dužina od škole do česme je 455 metara, a asfaltirana je i središnja ulica na Banji, dužine 275 metara, kao i krak ove ulice, ispod šumarske kuće, u dužini od 140 metara. Zbog uspona i uskog kolovoza, asfalt se ovde dopremao bagerom, ali je posao, ipak uspešno urađen.

Asfalt u centru Banje bio poprilično oštećen, rađen je pre gotovo 40 godina, pa je ponovno presvlačenje ulica u centru Banje, bilo neophodno. Asfaltirana saobraćajnica mnogo će značiti, kako meštanima, još više turistima, jer je u pitanju uže jezgro ove mesne zajednice.

Lokalna samouprava sa razlogom ulaže u ovu mesnu zajednicu, jer je prepoznala značaj Banje i njenih termalnih izvora, kao okosnice razvoja turizma u našoj opštini, što će na direktan način doprineti i poboljšanju svih segmenta života, pre svega meštana ove mesne zajednice, ali i opštine Priboj u celini.

Sredstva za asfaltiranje obezbeđena su u budžetu opštine Priboj, a realizacija prošlogodišnjeg programa asfaltiranja puteva i ulica, prema utvrđenoj dinamici, nastavlja se i u drugim pribojskim mesnim zajednicama.

PP Media