Mala matura s maskama

Osmaci širom Srbije danas u svojim matičnim školama polažu završni test iz srpskog jezika, dok će matematiku i kombinovani test raditi u naredna dva dana, a kako su ranije najavili iz Ministarstva prosvete, bezbednost zadataka će biti na najvišem nivou kako se ne bi ponovilo njihovo curenje, kao što je to bio slučaj sa testom iz matematike prošle godine.

Foto: A.Rovčanin

– Pitanja na maloj maturi iz poslednjeg kvartala, kada je emitovana nastava na televiziji, biće malo lakša nego iz prethodnog gradiva. Više od polovine zadataka biće otvoreno, gde učenici upisuju odgovore.

Testovi za malu maturu, štampani u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja da bi se podigao nivo bezbednosti, spakovani su u kese s perforacijom, imaju kodove i pod šifrom se distribuiraju u školske uprave, a voziće ih poštanska vozila sa posebnom zaštitom – izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da jedina opasnost preti od direktora škola.

Podsećamo, u svakoj učionici biće do devet učenika, a sa njima dva dežurna nastavnika. Takođe, preporuka je da se nose zaštitne maske i da rastojanje između osmaka bude metar i po.

Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *