Atletičarka Jana Dragutinović sportista godine u Priboju

Priboj – Atletičarka Jana Dragutinović, je sportista godine u Priboju za 2019. godinu, dok su najbolji mladi sportisti grada na Limu karatista Tarik Alić i atletičar Benjamin Kokor. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rafting klub “Eko Lim”, osvajač brojnih medalja kako na državnim, tako i na evropskim takmičenjima.

Jana Dragutinović na pobedničkom postolju, foto: www.ppmedia.rs

Prema mišljenju Komisije za izbor najboljih u pribojskom sportu koju formirao lokalni Sportski savez, a koju su činili sadašnji i bivši sportisti i novinari, najbolji trener u godini na izmaku je Ljubiša Raović, trener Atletsko kluba “Fap”. Epitet najboljeg sportskog radnika u 2019. godini, poneo je Slaviša Laković trener rukometaša Spartaka iz Subotice, ali i član Radnog tela RK Priboj kome pomaže da se vrati na stare slave. Najbolji sportista koji se takmiči van teritorije Priboja je Željka Nikolić,  reprezentativka Srbije u rukometu. Za najboljeg para sportistu izabran je Šefket Kriještorac, osvajač medalje sa poslednjih MOSI.

Komisija za izbor najboljih u pribojskom sportu, foto: www.ppmedia.rs

Komisija je dodelila četiri plakete za životno delo nekadašnjim proslevljenim pribojskim sportistima, laureati su Mustafa Ufko Hasanagić (fudbal), Mileta Lisica (košarka),  Ćazim Delić (rukomet) i Belma Juković (odbojka). Takođe, posthumno plakete za životno delo su dodeljene Aleksandru Acku Kostiću i Vladu Pivljaninu.

Inače, ovo je prvi put da je odluku o izboru najboljeg sportiste u Priboju donela Komisija, koju je formirao Sportski savez, dok su predloge za najuspešnije sportiste  pored klubova mogli da predlože svi sportisti, treneri, sportski radnici i pedagozi fizičke kulture.

Ove godine objedinjene su nagrade za najuspešnije muške i ženske sportiste, Komisija za proglašenje najboljih bila je mišljenja da se ne dodeljuju priznanja po svaku cenu već je bio bitan kvalitet.

Priznanja najuspešnijim pribojskim sportistima u 2019. godini biće uručena na prigodnoj ceremoniji početkom januara naredne godine. Lokalna samouporava i Sportski savez obezbedili su pored plaketa i novčane nagrade.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *