Nova Varoš: Slabo interesovanje za omladinsko i žensko preduzetništvo, opština odobrila jedan projekat

Nova Varoš – U petak je u Novoj Varoši organizovano svečano potpisivanje ugovora  za odobrena sredstva  iz oblasti omladinskog i ženskog preduzetništva. Ugovor sa lokalnom samoupravom vredan 380.000.oo dinara potpisala je Ana Mutavdžić, za pokretanje sopstvenog biznisa, proizvodnja zdrave hrane ‘‘Ukusi Zlatara’’

Paraf na ugovor stavili Radosav Vasiljević i Ana Mutavdžić

Pravo na podnošenje prijave za sufinansiranje projekata za podršku razvoja omladinskog i ženskog preduzetništva koja se finansiraju iz budžeta opštine Nova Varoš imala su isključivo lica starosti do 35 godina i žene bez obzira na starost, registrovana na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Prijepolje, ispostava Nova Varoš, najmanje tri meseca u kontinuitetu do dana raspisivanja javnog poziva, a čije je  prebivalište na teritoriji opštine Nova Varoš u periodu od najmanje 3 godine u kontinuitetu, do dana raspisivanja javnog poziva.

 – Za podsticaje u oblasti ženskog preduzetništva, prijavila su se dva lica, od kojih je samo jedna, Ana Mutavdžić ispunila uslove. Razlog za ovako mali odziv jesu uslovi konkursa koji se pooštravaju iz godine u godinu.  Maksimalan iznos pojedinačnog granta je do 500.000,00 dinara i on može biti namenjen isključivo za nabavku novih mašina i opreme – kaze prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Za Anu Mutavdžić, koja je ove godine jedina ispunjavala uslove propisane konkursom, 380.000.oo dinara, sa 95 hiljada koje je sama ulozila, mnogo će značiti za pokretanje sopstvenog biznisa.

– Ovaj novac ću iskoristiti za opremanje novog objekta koji je u izgradnji, ‘’Ukusi Zlatara’’. Nigde na Zlataru ne mozete kupiti palačinku od heljde. Zašto je ja ne bih pravila i prodavala? – pita se Ana.

Ona je imala poruku i za sve žene koje su nezaposlene.

– Sve mi znamo nešto raditi, samo je potrebno pronaći zicu. Raspitujte se, pratite konkurse, informisite se putem medija – ja sam bila spremna na sve a imala sam tu sreću da se opštini Nova Varoš svidi moja ideja i da me podrže u njenoj realizaciji – navodi Mutavdžić.

PP Media