Babić: Nemamo favorita za postizbornu koaliciju, Janjušević: Zagovornik sam širokih koalicija

Prijepolje – Prvi na listi za predsednika opštine ispred liste okupljene oko Srpske napredne stranke Vladimir Babić, kazao je da ova koalicija trenutno nema favorita kada je reč o mogućim postizbornim koalicijama.

“Za sada se svi ponašaju korektno, nemamo problem ni sa jednom strankom. Cenićemo korektno ponašanje u kampanji, ako se pojavi neki problem nećemo biti blagonakloni. Bitno nam je da sami napravimo dobar rezultat, da pokažemo slogu i jedinstvo i vodimo se istim ciljem. U koaliciju će biti dobrodošli svi koji žele dobro Prijepolju, jer želimo da naš grad konačno krene u korak sa Srbijom. To znači da su dobrodošli svi ljudi koji žele da privredni rast Prijepolja prati privredni rast Republike Srbije, na čelu sa Aleksandraom Vučićem. Ono što se nama dešavalo ovde je stvarno poražavajuće i nadam se da se nikad više neće desiti”, kazao je Babić.

On je istakao da su u obilasku terena došli do zaključka da je Prijepolje stalo, kao da je bilo zamrznuto.

“Mi nismo mogli da nađemo ni jednu oblast u kojoj su da kažem cvetale ruže, gde su građani videli prosperitet”, tvrdi Babić.

On je izrazio očekivanje da će imati odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije.

“Nadam se da ćemo i mi moći da otvaramo vrata u ministarstvima, jer je ta komunikacija bila takođe u prekidu. Nešto nije bilo dobro, a mi mislimo da možemo bolje, jer to zaslužujemo. Potrudićemo se da sredstva iz republike dođu i do nas tako što ćemo imati spremne projekte, mlade ljude kojima nije teško da odu do Beograda, da ćemo imati kontakte sa svima koji mogu da nam pomognu. To nije teško, treba samo da budemo korektni i vredni”, ističe prvi čovek prijepoljske SNS.

Janjušević: Zagovornik sam širokih koalicija u mešovitim sredinama

Narodni poslanik i koordinator SNS za Zlatiborski okrug Кrsto Janjušević istakao je da Prijepolje kao mešovita etnička sredina, treba da sledi primer Priboja kada su koalicije u pitanju.

“Zagovornik sam širokih koalicija, da bi imali širi zahvat za dobro Prijepolja. Želimo da pobedimo a da niko ne bude poražen, da na vrata lokalne samouprave dođu svi i da ta vrata budu širom otvorena, da nađemo način da deponija na ulazu u Prijepolje bude uklonjena, a ne da objašnjavamo zašto ne možemo da je sklonimo”, kazao je Janjušević.

On je istakao da sa lokala moraju da kreću stalne inicijative, da predstavnici lokalne samouprave budu stalno u ministarstvima, ali i da se reč uspešnih privrednika uzme za ozbiljno.

“Vlast ne sme da bude sujetna, mora se stvoriti jedna ogromna energija kako bi se Prijepolje vratilo na mesto koje mu pripada”, zaključio je Janjušević.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *