Delegacija BNV posetila Prijepolje

Prijepolje/Novi Pazar – Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsednicom dr. Misalom Pramenković, posetila je opštinu Prijepolje i tom prilikom razgovarala o zajedničkim projektima koji su od posebnog značaja za Bošnjake u gradu na Limu, sa zamenicom predsednika opštine Samirom Ćosović, pomoćnikom predsednika opštine Muhamedom Bašićem i članovima Opštinskog veća Aleksandrom Vujičićem i Njegošem Janjuševićem.

Foto: A.Rovčanin

Nakon Novog Pazara, Tutina i Sjenice, delegacija BNV obilazak sandžačkih opština nastavila je posetom Prijepolju. Zamenica predsednika opštine Samira Ćosović, ukazala je na činjenicu da je opština Prijepolje druga je po broju Bošnjaka u Sandžaku, te da bi prisustvo BNV na ovom prostoru moglo biti u značajnijoj meri, čime bi se unapredio sam položaj Bošnjaka.

– Primarne teme sastanka bile su vezane za obrazovanje i kulturu Bošnjaka. Smatramo da kvalitetni programi i projekti, koje BNV planira da realizuje u našoj sredini mogu doprineti unapređenju položaja Bošnjaka u Prijepolju – istakla je Ćosović.

Foto: A.Rovčanin

Opština Prijepolje ispunjava svoju zakonsku obavezu i finansijski podržava rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

– Bošnjačko nacionalno vijeće je do sada imalo dobru saradnju sa opštinom Prijepolje. Tu saradnju planiramo da još intenzivnije nastavimo kroz projekte na poljima identitetske odrednice Bošnjaka. Ured BNV koji je smešten u Prijepolju radiće još intenzivnije, i na neki način on će biti zadužen za selekciju projekata iz celog Polimlja. Mi smatramo da Bošnjaci iz Prijepolja trebaju biti nosioci svih aktivnosti koje se tiču identitetskih odredica i prava Bošnjaka – kazala je nakon sastanka predsednica BNV dr Misala Pramenković.

Foto: A.Rovčanin

Pomoćnik predsednika opštine Prijepolje Muhamed Bašić zahvalio se delegaciji BNV na poseti Prijepolju i ukazao na činjenicu da je BNV krovna ustanova svih Bošnjaka u Srbiji.

Nakon Prijepolja, delegacija BNV posetila je i opštine Priboj i Novu Varoš.

PP Media