Babić: Neminovno povećanje cena komunalija

Prijepolje – Cena grejanja u Prijepolju će definitivno morati da poskupi, kazao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić. On je istakao da je razlog tome nagli skok cena energenata na tržištu. Koliko će tačno poskupljenje iznositi još uvek nije poznato, o tome će se raspravljati na nekoj od narednih sednica Opštinskog veća.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto. PP Media

Babić je naglasio i da nije zadovoljan kako funkcioniše Komunalno preduzeće, te da Opština traga za novim rukovodiocem i da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor direktora JKP “Lim”.

– Ja smatram da do povećanja cena komunalnih usluga mora da dođe i da nije realno da ostanu na ovom nivou uprkos želji pojedinaca. Koliko će to povećanje tačno biti, razmotrićemo na sednici Opštinskog veća. Javni uvid predloženih cena izložen je na opštinskom sajtu još sedam dana, nakon čega ćemo raspravljati u kojoj meri će doći do poskupljenja – rekao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

On je najavio i kadrovske promene u Komunalnom preduzeću.

– O kadrovskim rešenjima u Komunalnom preduzeću moramo da razgovaramo. Nikome nije milo što nam se ovo dešava i kako preduzeće funkcioniše. Uskoro sledi konkurs za izbor direktora ovog preduzeća – istakao je Babić.

Zamenica predsednika opštine Samira Ćosović kazala je da se nikako odgovornost za povećanje cena komunalija ne može tražiti u jednom čoveku, rukovodiocu, koji dolazi iz stranke kojoj ona pripada.

– Na povećanje cena, kao što je i predsednik kazao, utiču povećanja cena energenata, struje i samog rada zaposlenih. S obzirom na okolnosti u kojima vršilac dužnosti vodi JKP “Lim”, mislim na zastarelu mehanizaciju, na nedostatak radne snage koja bi obavljala poslove na iznošenju smeća i nekih drugih poslova, on se bori i trudi da pruži kvalitetnu usluge koje su u opisu posla Komunalnog preduzeća – naglasila je Samira.

Inače, na najavljeno povećanje cena komunalija u Prijepolju reagovali su sinoć iz samog vrha najjače stranke u zemlji. Član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Krsto Janjušević apostrofirao je da do povećanja cena komunalija ne sme da dođe, taj njegov stav na društvenim mrežama podržao je i najveći broj odbornika naprednjaka.

PP Media