Nakon višemesečne pauze, zahvaljujući donatoru, u prijepoljskoj Bolnici ponovo se vrše laparaskopske operacije

Prijepolje – U Opštoj bolnici u Prijepolju nakon višemesečne pauze ponovo se vrše laparaskopske operacije žučne kese. Do “zastoja” u radu hirurga došlo je pre nekoliko meseci zbog kvara monitora pomoću kojeg se prate laparaskopski operativni zahvati.

Zadovoljstvo na licima lekara, foto. PP Media

Prijepoljac Nebojša Petrić, koji živi i radi u Novom Sadu, donirao je novac u iznosu od 4 hiljade evra za nabavku novog monitora, koji je početkom nedelje isporučen Bolnici, a već u četvrtak obavljene su prve operacije.

– Nebojša Petrić naš sugrađanin koji živi i radi u Novom Sadu, donirao je sredstva za nabavku monitora za operacionu salu. Monitor je stigao u bolnicu i ponovo se rade laparoskopske operacije žučne kese. Zahvaljujemo se donatoru u ime zaposlenih i pacijenata kojima je potreban ovaj vid lečenja – kazao je direktor Opšte bolnice u Prijepolju dr Zoran Drobnjak.

Nabavku monitora finansirao Nebojša Petrić, foto. PP Media

Laparaskopski aparat prijepoljska Opšta bolnica nabavila je još davne 2014. godine zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Turskoj razvojnoj agenciji (TIKA), koja je donirala 60 hiljaada evra za nabavku ovog uređaja.

PP Media