Babiću uručen ugovor o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva

Prijepolje – Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, uručila je ugovore o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva gradonačelnicima i predsednicima 37 gradova i opština. Vrednost projekta iznosi oko 390 miliona dinara, a među podržanim lokalnim samoupravama nalazi se i Prijepolje.

Foto: Vlada Srbije

“To ne znači samo zelenu Srbiju i zelenu tranziciju u oblasti energetike, nego znači potpunu promenu svega onoga što ćemo raditi, načina na koji ćemo proizvoditi i funkcionisati u narednim decenijama”, rekla je Mihajlović novinarima posle uručenja ugovora.

Kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu resornog ministarstva, gradovi i opštine koji su dobili sredstva na javnom pozivu su: Kraljevo, Bojnik, Bosilegrad, Prijepolje, Svilajnac, Užice, Ivanjica, Vladimirci, Sečanj, Vranje, Rača, Vrnjačka Banja, Jagodina, Pećinci, Kragujevac, Paraćin, Boljevac, Raška, Majdanpek, Ćuprija, Novi Pazar, Aranđelovac, Smederevo, Zvezdara, Bor, Vladičin Han, Sokobanja, Malo Crniće, Arilje, Čačak, Obrenovac, Novi Sad, Zemun, Aleksinac, Lučani, Barajevo i Apatin.

PP Media