Bačevac: Sačuvati integritet Srbije u Prijepolju (video)

Narodni poslanik Muamer Bačevac govorio je danas u Skupštini Srbije o stanju u Prijepolju i štrajku glađu Adisa Micanovića i postavio poslaničko pitanje da li će nadležno tužilaštvo preuzeti neophodne radnje kako bi se što pre postupilo po zakonu i sačuvao integritet RS u Prijepolju.

„Adis Micanović , trener i predsenik ženskog odbojkaškog kluba je nezadovoljan raspodelom „sportskog dinara” započeo štrajk glađu 08. 05. 2018. On smatra da je njegov klub kažnjen zato što je prijavio kriminal, tj.reketiranje i ucene od strane predstavnika vlasti

Ženski odbojkaški klub “Bambi volej” Prijepolje. Šampioni druge lige Zapad 2017/2018 god. Proglašeni za najbolji sportski golektiv u opštini Prijepolje za 2015 i 2017. Zlatna medalja na MOSI Rogatica 2016 i Pljevlja 2017. Formirane selekcije za sve uzrasne kategorije. Kolektiv ukupno broji oko sto sportista. U prošloj godini dodeljen budžet od 1.050.000 din.

Bez predhodne kategorizacije i rangiranja klubu za ovu godinu dodeljeno 50.000 din.

Micanović je prijavio krađu i reketiranje od strane funkcionera vladajuće garnitur i podneo krivičnu prijavu tužilaštvu, takođe je Poreska uprava podnela krivičnu prijavu protiv firme preko koje se krao budžetski novac iz opštinskih ustanova i sportskih klubova.

Ta firma je u vlasništvo tetke supruge Samira Tandira visokog funkcionera SPP, osim ove, krajem prošle godine izvršeno je više malverzacija a Opštinski budžet je oštećen za više od 7 milona dinara “poslujući” sa ovom firmom, čija je glavna delatnost pranje novca tj “Isisavanje” iz Opštinske kase.

Samo neki primeri slikovito prikazuju genijalnost Prijepoljske vlasti : NOVOGODŠINjI PAKETIĆI KOJI VREDE 800 DIN FAKTURIŠU SE PO 3000 DIN, NOVOGODIŠNjA ŠESTITKA SAMO TAMO KOŠTA 50 000 DIN , INTERVJU I SVA ČESTITANjA UGOVARAJU SE I PLAČAJU PREKO “TETKINE” FIRME, HALAL SERTIFIKATI GOTOVO SVAKA KAFANA U PRIJEPOLjU JE DOBILA NARAVNO PREKO OPŠTINSKE KASE.

Sve ovo predato je Tužilaštvu u Prijepolju sa svim dokazima , izjavama svedoka, fakturama i sl.

OČIGLEDNO JE DA SE RADI O VIDU ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Ako izostane hitna reakcija tužilaštva sve češće će građani biti prinuđeni da na ovaj način traže pravdu”, rekao je u svom obraćanju Bačevac u Skupštini Srbije.
Izvor: GZS i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *