Policija pojačava kontrolu tokom maturskih večeri

Pripadnici Ministrarstva unutrašnjih poslova već godinama preduzimaju aktivnosti na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjiih škola u očuvanju povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Tako se i ove godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje projekat „Matura 2018“. Na teritoriji PU Prijepolje, prethodnih godina, aktivnosti policije dale su dobre rezultate i nije bilo evidentiranih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti. U utorak su policijski službenici održali predavanje u Tehničkoj školi u Prijepolju i upoznali maturante sa mogućim nedaćama, koje ih mogu zadesiti ukoliko se ne budu pridržavali zakona tokom proslave maturske večeri.

– U prethodnih nekoliko dana, na našem području u svim srednjim školama održana su predavanja na kojima su nadležni policijski službenici maturantima ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, kao i na važnost saobraćajnih propisa – kazala je oficir u Odeljenju policije PU Prijepolje Marija Popović.

Marija Popović oficir u Odeljenju PU Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Osim preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava pojačano kontrolisati javni red u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

– Pojačano ćemo kontrolisati saobraćaj, a kontrole će biti usmerene na mlade vozače i otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, nekorišćenje sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanjem motornim vozilom u vremenu od 23 do 06 časova sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači – pojašnjava Marija.

Predavanje u Tehničkoj školi, foto: www.ppmedia.rs

U narednom periodu biće održani i sastanci sa direktorima srednjih škola i predstavnicima đačkih parlamenata a sve u cilju da maturantima poslednji dani škole i maturske večeri proteknu što bezbednije.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *