Bajka za mališane Brodareva

Pozorišna predstava “Bajka o bajkama” premijerno je izvedena u prepunoj sali Osnovne škole “Svetozar Marković” u Brodarevu. Maštovita scenografija, veseli kostimi i zanimljiva muzika su, pored uverljive glume mališana, učinili da celokupan dojam o ovoj, za najmlađe uzbudljivoj priči, bude fantastičan.

Naime, predstava je projekat pod nazivom “Naše pozorište” koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije / oblast kulturnih delatnosti nacionalnih manjina.
“Projekat je nastao u želji da deca školskog uzrasta iz Brodareva dobiju priliku da učestvuju u kreiranju i izvođenju pozorišne predstave u opštini Prijepolje, ali i u drugim gradovima, za šta su uskraćeni zbog same fizičke udaljenosti od Prijepolja. Deca su vredno radila u proteklom periodu na pripremi ove predstave sa rediteljem Admirom Šehovićem. Sa potpunim pravom mogu reći da su opravdali naša očekivanja i oduševili sve prisutne koji su ih nagradili ogromnim aplauzom.” izjavila je Admira Mostarac, koordinatorka projekta koja je ujedno bila i asistent režije.

Interesantno je da je Admir Šehović svoje prve glumačke korake upravo napravio kao dete pojavljujući se u filmu “Lepa sela, lepo gore” gde tumači lik dečaka Milana u kultnoj sceni sa tetkom Đanom. Ova uloga je opredelila njegov životni poziv pa je Admir već afirmisani glumac kojeg gledamo u seriji “Senke nad Balkanom” gde je nastavio saradnju sa Draganom Bjelogrlićem. Nažalost, zbog obaveza vezanih za snimanje serije nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjoj premijeri.

Radnja predstave “Bajka o bajkama” sastoji se iz delova najpoznatijih bajki i osmišljena je tako da je sedam omiljenih dečjih likova u potrazi za svojom bajkom. Najmlađi deo publike je pokazao da im je predstava bila veoma interesantna pa su pomno pratili svaku scenu uz interaktivno učešće.

Uloge u predstavi tumače učenici V i VI razreda OŠ “Svetozar Marković”: Amina Ćosović, Tarik Hanić, Adna Kriještorac, Amra Tumbul, Ena Kriještorac, Katarina Bogdanović i Ali Curri. Glumci kažu da su imali tremu i da su poslednjih mesec dana veoma vredno radili pa su jako srećni i zadovoljni kako je publika reagovala, ali i da jedva čekaju da predstavu odigraju u Prijepolju i drugim gradovima.

Nakon izvedene predstave direktor škole Šefket Šehović izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost mladim glumcima što su u najboljem svetlu predstavili školu i svoje mesto. Takođe se zahvalio Domu kulture i saradnicima, i naglasio da je ovo već drugi projekat na kojem uspešno sarađuju i izrazio nadu da će ovakvih projekata biti još. Mladoj glumačkoj trupi poželeo je što više nastupa i puno uspeha na daskama koje život znače.
PP Media

One thought on “Bajka za mališane Brodareva

  • Svaka čast za uloženi rad i trud. Već drugi put deca Brodareva dobijaju priliku da osete draži pozorišta. Jako lep projekat koji je kreativno osmišljen i na kraju realizovan. Admira, Admire hvala vam za sve što ste uradili za decu Brodareva. Uneli ste mnogo radosti i podelili sa njima “daske koje život znače”ostavljajući posebnu energiju deci. Veliko hvala za velike ljude. Admira, Admire do novih pobeda. . .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *