Purić spašava Slogu

Nekadašnja industrijska uzdanica celog zlatarskog kraja “Sloga a.d.” koja je bila dovedena na rub propasti od četvrtka dobila je novog vlasnika. Naime, Vojko Purić jedan od najuspešnijih privrednika u zapadnom delu Srbije kupio je ovu firmu od Radenka Komada prethodnog vlasnika iz Bačke Palanke. Odmah nakon saznanja da su dobili novog gazdu oko pedesetak radnika obustavilo je štrajk u koji su stupili pre nekoliko dana zbog sedam neizmirenih zarada. Purić kaže da će sve obaveze prema zaposlenima izmiriti u narednom periodu i obećava da će firmi vratiti nekadašnji sjaj.

– Nisam mogao da gledam firmu kako propada. Ljudi su sasvim opravdano štrajkovali, danas sam razgovarao sa njima i pozvao ih da se vrate na posao. Sve obaveze prema radnicima biće izmirene. Ubudeće sve zarade primaće na vreme i sa tim neće biti nikakvih problema. Već imamo ugovorene prve poslove vredne oko 40 miliona dinara – ističe novi vlasnik Vojko Purić.

Vojko Purić novi vlasnik Sloge, foto: www.ppmedia.rs

Radnici su zadovoljni što je kako kažu firma došla u prave ruke. Obećavaju vredan i pošten rad, kao i do sada, ali isto tako očekuju od Purića da održati dato obećanje i da zarade ubuduće budu redovne.

– U firmu je došao Vojko Purić, kazao nam da je postao vlasnik firme i da želi da joj vrati stari sjaj. Nakon toga smo korektno razgvarali i dogovorili da obustavimo štrajk i da od 8. januara krenemo sa proizvodnjom. Do tada portiri će dežurati kako neko ne bi otuđio nešto iz firme – zadovoljno kaže radnik Sloge Milan Lečić.

Inače osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja auto delova, hidraulike i pneumatike za teretna vozila, autobuse, traktor, poljoprivrednu mehanizaciju.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *