Biljana Rajić kandidat za opštinskog pravobranioca 

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolje utvrdilo je predlog rešenja o postavljanju opštinskog pravobranioca. Većinom glasova prisutnih većnika, između dva kandidata koja ispunjavaju uslove, izabrana je Biljana Rajić.

Opštinsko veće predložilo Biljanu Rajić za novog pravobranioca, foto. A.Rovčanin

Na konkurs za izbor opštinskog pravobranioca stigle su dve prijave, od strane Hanke Hajdarević, nekadašnje načelnice Opštinske uprave i Biljane Rajić. Komisija je konstatovala da su obe prijave, uredne i da oba kandidata ispunjavaju uslove propisane konkursom. Glasovima pet, od ukupno 6 prisutnih većnika, Skupštini opštine je upućen predlog da se na mesto opstinskog pravobranioca izabere Biljana Rajić.

– Mi smo dali blagu prednost Biljani Rajić, koja je inače bila zadužena za prekršajne postupke u Saobraćajnoj policiji, koja je radni vek provela bez mrlje u karijeri. Mislimo da njeno iskustvo treba iskoristiti. Takođe, smatramo da je Hanka osoba vredna pažnje i koja bi isto tako odgovorila na ovu funkciju – rekao je predsednik Opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

Ovaj predlog nije podržala Samira Ćosović, zamenica predsednika Opštine. Ona je navela, da je stav Sandžačke demokratske partije, iz koje dolazi, da podrži Hanku Hajdarević.

– Moj izbor je Hanka Hajdarević, jer smatram da dovoljno poznaje rad opštinskih organa i zakonsku regulativu i da bi se odlično snašla u rešavanju nagomilanih problema koje opština ima – navela je Samira.

Samira Ćosović zamenica predsednika opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Inače, Opštinsko veće u Prijepolju nastaviće rad i u utorak kada će između ostalog većnici razmatrati program rada i finansijski plan za tekuću godiinu Turisticke organizacije i JKP Lim.

PP Media