Nova donacija dijaspore prijepoljskom Domu zdravlja

Prijepolje – Prijepoljska dijaspora iz Holandije prikupila je novčana sredstva u iznosu od 2.000 evra kako bi pomogla medicinarima Doma zdravlja u svom rodnom mestu. Oni su uz pomoć Udruženja žena Polimlja uspešno sproveli ovu akciju.

Nova Donacija stigla prijepoljskom Domu zdravlja, foto: A.Rovčanin

„Кontaktirali smo zdravstvo da vidimo šta im je najpotrebnije i to smo i nabavili rukavice, kombinezone, mantile i maske, sve što je neophodno da se osoblje zaštiti prilikom rada. Donacija je išla preko udruženja pomozi.ba iz Bosne, humantirne organizacije koja inače sarađuje sa našim ljudima a mi smo samo karika između njih”. rekla je Binasa Džigal iz Udruženja žena Polimlja.

Direktor Doma zdravlja dr Sead Porović veoma je zahvalan na ovom poklonu i upravo je zaštitna oprema ta koja je osoblju u kovid ambulantama najpotrebnija.

Dr Porović rekao je da je i epidemiološka situacija u Prijepolju stabilna i da se smanjuje broj pacijenata.

Foto: A.Rovčanin

„Uzorkovano je osmoro ljudi od toga je jedna osoba pozitivna. Smanjuje se broj pregleda i oni su uglavnom kontrolni. Кo želi da radi PCR testove oni se obavljaju samo u ZZJZ Užice”, rekao je on.

Što se tiče ukidanja vanrednog stanja dr Porović, se nada da će biti ukinuto, ali dok do toga ne dođe pridržavaće se mera i odluka Кriznog štaba i Ministarstva zdravlja.

GZS i PP Media