Birokratija jača od rezultata na terenu, košarkaši Zlatara izbačeni iz Prve B lige potezom administracije

Ni osvojeno prvo mestu u Prvoj Regionalnoj ligi grupa Zapad, tokom prošle sezone, košarkašima Zlatara nije pomoglo da od ove jeseni zaigraju u Prvoj B ligi Srbije. Jači od rezultata izvojevanih na terenu bili su birokratija i Košarkaški savez Srbije, pa će tako momci iz grada podno Zlatara umesto igranja u drugom po snazi rangu takmičenja u zemlji nastupiti u “beton ligi”. Sve ovo uzburkalo je sportsku javnost u Novoj Varoši, a u klubu sumnjaju da su po sredi mutne radnje funkcionera iz KSS.

Košarkaški klub Zlatar iz Nove Varoši susreo se sa nesvakidašnjom odlukom Košarkaškog saveza Srbije – izbačen je iz Prve B lige Srbije zbog administrativnih problema, i ako su na parketu izborili plasman i pravo igranja u ovom rangu takmičenja. Predsednik kluba Miroljub Obućina kaže da je ovakva odluka Upravnog odbora KSS sramna i skandalozna, te da je klub ispunio sve ono što je od njega zahtevano kako bi od ove jeseni nastupili u Prvoj B ligi.

– Odluka Upravnog odbora KSS da budemo izbačeni iz Prve B lige Srbije je sramna, nezakonita i skandalozna. Neopravdano smo izbačeni i pored činjenice da je klub podneo prvijavu u zakonskom roku i uplatio kotizaciju za dobijaanje licence za nastupajuću takmičarsku sezonu. KSS nam je zatražio i dopunu dokumentacije koju je OKK Zlatar dostavio u žalbenom roku, međutim ni to nije vredelo. Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije nije našu žalbu ni razmatrao, već je unapred doneo odluku, kako sumnjamo po “prijateljskim i kumovskim “ pravilima da budemo izabčeni iz Prve B lige kako bi tu umesto nas igrali timovi koji na terenu nisu izborili plasman – razočarano ističe Obućina i dodaje da se klub neće pomiriti sa ovakom odlukom saveza te da će pravdu potražiti na sudu a o celom slučaju obavestiće i FIBU.

Uzaludno radovanje igrača i proliven znoj na parketu

Novovarošani su sa čeznjom čekivali početak takmičarske sezone u Prvoj B ligi, ceo grad je se tome radovao a sada su usledili šok i neverica. Inače, tokom minule sezone utakmice košarkaša Zlatara sa tribina je posmatralo oko hiljadu gledala. Za funkcionisanje kluba novčana sredstva obezbeđuje lokalna samouprava i donatori, tako da prema našim saznanjima Zlatar nema dugovanja prema igračima a redovno izmiruje i sve obaveze prema državi.
PP Media