Među 500 sportista na Sandžačkim igrama i ekipe iz Prijepolja i Nove Varoši

Na obnovljenim 45. Sandžačkim igrama koje će se od 30.avgusta do 2.septembra održati u Novom Pazaru učestvovaće preko 500 sportista iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine najavili su organizatori ove sportske manifestacije. Sportisti dolaze iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Rožaja, Prijepolja, Bijelog Polja, Berana, Nove Varoši ali iz Vogošče, Zubinog Potoka i drugih gradova iz susednih država. Učešće će uzeti KK Zlatibor i OKK Beograd, kao i RK Vogošča, RK Mokra Gora,RK Radnički iz Kragujevca te OK Ribnica iz Kraljeva.

U pogledu zastupljenosti sportova na ovim sandžačkim igrama održaće se takmičenja u košarkci, rukometu, odbojci (muškoj i ženskoj), malom fudbalu, biciklizmu, džudou, plivanju, odbojci na pesku (muške i ženske ekipe).

Direktor Ustanove “Sandžačke igre” Raid Mekić rekao je na konferenciji za novinare da će pored takmičarskih sportova biti zastupljeno i nekoliko revijalnih takmičenja.

– Imaćemo takmičenja u košarci, odbojci, malom fudbalu, biciklizmu, džudou, plivanju, odbojci na pesku, a takmičenja u kajaku i streličarstvu biće revijalnog karaktera – rekao je Mekić.

On je dodao da će na otvaranju Sandžačkih igara biti održan i Atletski miting koji će okupiti oko 100 atletičara iz šest država.

Sportska takmičenja na 45. Sandžačkim igrama održavaće se u Sportskoj dvorani “Pendik” , Hali sportova, osnovnim i srednjim školama, kao i na Gradskom i Atletskom stadionu.

Sandžačke igre održavaju se uz podršku BNV-a, grada Novog Pazara, kao i opština Tutin i Sjenica. Prve Sandžačke igre održane su u Prijepolju 1954. godine, a poslednje u Tutinu 2007.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *