Postavljen kamen temeljac za hotel “Zlatarski biseri 2” na Zlataru

Danas je na Zlataru započeta gradnja novog hotela u vlasništvu preduzeća “Složna braća” a kamen temeljac položio je načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović.

Generalni direktor preduzeća Đorđe Kolašinac je tom prilikom naglasio da se ova kompanija intenzivno razvija i proširuje svoju delatnost.

,,Osnovna delatnost ovog preduzeća je izgradnja putne infrastrukture i građevinski radovi, ali u poslednje dve godine vlasnik ovog preduzeća Vojko Purić je odlučio da doprinese razvoju opštine Nova Varoš kroz valorizaciju turističkih potencijala planine Zlatar. Svoju misiju je započeo zakupljivanjem skijališta na Zlataru na 15 godina, za potrebe istog uloženo je 350.000 evra kroz nabavku i montažu ski lifta, traka za tabanje snega kao i za rekonstrukciju i adaptaciju. Znatno proširenje kapaciteta ugostiteljskog objekta na stazi koja sada može da ugosti 450 gostiju”, kazao je Kolašinac. On je podsetio da je u ski sezoni 2016 / 2017. skijalište Zlatar posetilo više od 10.000 turista, dok je usluge žičare i ski lifta koristilo oko 6.000 skijaša. Nakon što se ovaj projekat pokazao kao uspešan, Purić se odlučio za gradnju hotela sa tri zvezdice ,,Zlatarski biseri” u koji je uložio 1,3 miliona evra, gde su polovinu radova izveli radnici firme ,,Složna braća”. Kolašinac ističe da je u 2016. godini hotel ostvario 5.171 noćenje a ove godine se očekuje oko 7.000 noćenja, što znači da ovaj hotel ima značajno učešće u turističkom prometu planine Zlatar koja je 2012. beležila svega 12.000 ostvarenih noćenja.
Direktor Kolašinac se zahvalio svima koji su prisustvovali činu polaganja kamena temeljca rekavši da je to velika obaveza da istraju u svim planiranim projektima.

,,Razlika između političara i privrednika je što političar razmišlja o budućim izborima, a privrednik o budućoj generaciji. Privrednici poput Vojka Purića vetar su u leđa našim naporima da stvaramo bolju budućnost za generacije koje dolaze, a ne rezultate za jednokratnu upotrebu”, istakao je direktor.

Inače firma ,,Složna braća”, proglašena je za preduzeće sa najboljom bonitetnom ocenom a u 2016. godini odstvarili su dobit od 100 miliona dinara, što ih svrstava u jednu od najupsešnijih firmi u Zlatiborskom okrugu.

Vlasnik preduzeća Vojko Purić istakao je da je Zlatar planina sa netaknutom prirodom i da je upravo to potencijal za razvoj svih vrsta turizma. Purić je kazao da je privrednik punih 40 godina i da vidi perspektivu kada je Zlatar u pitanju, kao i da se upravo zbog toga odlučio da gradi i ulaže u svoj rodni kraj.,Moje želja je da ulažem u Novu Varoš, to je moj grad, najlepši je i sve što imam uložiću u njega. Ovaj hotel će biti urađen za 12 meseci to vam ja obećavam. Jedina naša perspektiva je turizam i poljoprivreda”, mišljenja je Purić.

Za ovaj hotel koji smo počeli čekali smo danima dozvolu i još je nismo dobili, videli smo da drugi rade, pa smo i mi počeli. Šta bude sa njima biće i sa nama. Mislim da lokalna samouprava kaska, nema sluha z arazvoj privrede. Godinu dana ja čekam građevinsku dozvolu, ja sam rešio da radim, neka me uhapsi ko hoće. On je prisutnima kazao da će budući hotel posedovati kongresnu salu, sportske terene, fitnes salu, dva otvorena i zatvoreni bazen u okviru najmodernijeg spa centra. Hotelski kompleks biće smešten na 2,4 hiljade kvadrata, a investicija je vredna 2,7 miliona evra i biće kompletno isfinansiran iz sopstvenih sredstava.

Prisutnima se obratio i predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić koji je naglasio da je lokalna samouprava prepoznala mogućnost najbržeg razvoja opštine preko turizma jer poseduju izuzetne prirodne potencijale, kao i vrednost privrednika poput Vojka Purića koji ulažu u svoj kraj i na taj način pospešuju razvoj ove siromašne opštine.

Glas zapadne Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *