Bivši predsednik opštine i načelnik okruga bacao i lomio inventar, skupština prekinuta

Nova Varoš – Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da se usvoji budžet za sledeću prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana „Opstanak – zato što može bolje” na čelu sa Dimitrijem Paunovićem, nezadovoljni odlukom da njihovi predlozi amandmana ne budu uvršteni za dopunu dnevnog reda.

Najpre su odbornici na čelu sa bivšim predsednikom opštine Dimitrijem Paunovićem izašli i blokirali govornicu, a zatim su pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

Predsednik SO Nova Varoš dr Branko Popović

Sednica je prekinuta a predsednik SO dr Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

„Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine”, kazao je dr Popović.

Sa druge strane Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacija demokratije.

„Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jednan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini”, kazao je Paunović.

Predsednik GG „Opstanak – zato što može bolje” Dimitrije Paunović

Inače, Dimitrije Paunović je bio predsednik opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga koga je na te funkcije imenovala Srpska napdna stranka, koja ga je potom, kako su tada naveli, zbog loših rezultata smenila sa svih funkcija, a Paunović je ubrzo formirao grupu građana i otišao u opoziciju.

PPmedia i GZS