Borivoja iz okoline Nove Varoši izujedali psi lutalice

Nova Varoš – Čopor pasa lutalica u novovaroškom selu Кućani, napali su Borivoja Ćirovića ispred porodične kuće, gde su mu tom prilikom zadali mu pet rana u predelu nogu, butine, rebara i ruke.

Foto: A.Rovčanin

-Ranom zorom poranio sam da pre sunca dovučem seno za svoju stoku. Кada sam krenuo da izađem iz kuće vidim mog psa kako se bori sa celim čoporom, njih je bilo pet. Počeo sam da vičem a oni su krenuli i na mene, i time mi zadali pet velikih rana. Prvo su me ujeli za noge, a zatim su krenuli da skaču na glavu, sva sreća pa sam dohvatio neku motku i uspeo da se izborim – kazao je za RINU, ovaj vremešni novovarošanin Borivoje Ćirović.

Zbog zadobijenih povreda, uspeo je da na telefon pozove zeta koji ga je hitno transpotovao u bolnicu. Na opservaciji mu je dijagnostikovana teška povreda tetiva.

-Zbog povreda ne mogu lako uzbrdo da se krećem i obavljam poslove koje imam na selu. Ovo nije jedini slučaj, nedavno su napali i komšinicu Stoju, koja i dan danas ide na previjanja zadovijenih rana. Nažalost mi smo ovde usamljeni i nemamo kome da se žalimo, da nas spase ove muke – zaključio je Ćirović.

Pojava pasa lutalica u najudaljenjijim krajevima zabrinula je meštane Nove Varoši, pa sa strepnjom brinu za sebe i svoje ukućane.

-Toga ima koliko hoćete kod nas, dolaze u napuštene objekte i laju po celu noć, više se plašimo njih nego vukova, ulivaju strah u kosti svaki dan. Ima dosta dece koja kreće u školu a mi moramo da ih pratimo u stopu, – kažu meštani ovog kraja.

Rina i PP Media