Borko Puškić: Dveri nisu dobile od strane medija priliku da upoznaju javnost o “otetom” mandatu

Povodom odluke Upravnog suda u Kragujevcu na žalbu Borka Puškića, Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri iz Prijepolja obratila se javnosti sledećim saopštenjem:
„Ko se imalo udubi u obrazloženje odluke Upravnog suda lako će prepoznati narodnu poslovicu “Kadija te tuži, kadija ti sudi“. Naime, Sud odbija žalbu Borka Puškića jer on nije dostavio odluku o prestanku mandata Danke Cvijović. Da nije tužno bilo bi smešno. Pa Puškić je i uputio žalbu Upravnom sudu zbog nedonošenja te odluke tj. neizdavanja rešenja o prestanku mandata od strane predsednice skupštine, Stane Marković i još nekih neizvršenih radnji koje su propisane u ovakvom slučaju. Možda neko misli da su svi građani Srbije podlegli kolektivnoj hipnozi koju forsira SNS na svim nivoima vlasti ali ubrzo će se svi uveriti da u ovoj zemlji postoji dovoljno pameti i hrabrosti da se u istoriju pošalju svi prevaranti i nosici lažnih titula i diploma.
Ko god nepristrasno posmatra izjavu Dragoljuba Zindovića povodom sramotnog postupka SNS-a u „slučaju Danke Cvijović“ shvatiće kakav je licemer predsednik OO SNS u Prijepolju. Zamislite samo, on je nju nagovarao da to ne čini!?! Pa ako ju je tako lepo savetovao zašto ju je onda ipak prihvatio pod okrilje svoje stranke? Ko još može u ovo da poveruje?
Posle ovih reči valjda je svima jasno zašto Dveri nisu ušle u koaliciju sa SNS u Prijepolju ni pre ni posle izbora. Možda neko može da bude „klimoglavac“ čitavog života, zarad sitnih sopstvenih interesa ili da „guta knedle“ i ponižava sebe i sopstvenu inteligenciju klanjajući se lažnim autoritetima i umišljenim vođama, slušajući tirade samoproglašenih „uspešnih i iskusnih“ političara ali u Dverima nema takvih niti će ih biti dok Dveri postoje.
Od vanredne sednice SO Prijepolje, Dveri nisu od strane medija dobile pravu priliku da javnost upoznaju sa činjenicama vezanim za slučaj „otetog dverjanskog mandata“ , zato smatramo da javnost treba da zna da će sudovi tek postupati po krivičnim prijavama koje podnosimo protiv otimača i njihovih pomagača; da Dveri ne traže da se Danki Cvijović oduzme mandat jer ga se ona sama odrekla a predsednica Skupštine je prestanak njenog mandata i konstatovala i to u direktnom tv prenosu; da Miroljub Bjelić nije otišao po sopstvenom nahođenju do Opštinske izborne komisije da potpiše saglasnost o preuzimanju mandata već po pozivu sekretara te komisije, Branke Radulović, kao i da Miroljub Bjelić nije otišao do predsednice Skupštine, Stane Marković i predsednika Opštinske izborne komisije, Dalmira Kozice da mu nešto objašnjavaju nego zato što su ga oni molili da dođe po mandat da im ne bi bile podnete krivične prijave.
Dveri će se svim silama boriti protiv preletačke prakse koja obesmišljava i izbore i ceo demokratski politički sistem a posebno protiv otimanja mandata kakvo se desilo u Prijepolju. Tvrdimo i dokazaćemo na sudu da konstatovana ostavka ne može da se poništi kao što je već dokazano da o ostavkama ne mora da glasa skupština. Tragikomična pravdanja lapsusima su „priča za malu decu“ i nemaju prođu među ozbiljnim ljudima.
Zbog naše višegodišnje časne borbe na raznim poljima društvenog delovanja, u budućnosti očekujemo od svih sredstava javnog informisanja bar minimum novinarske korektnosti i ravnomerne zastupljenosti“, stoji u saopštenju Opštinske organizacije Srpskog pokreta Dveri – Prijepolje.
PP Media