Polovina građana ne vidi svrhu upravnika zgrada

Polovina anketiranih građana nezadovoljna je profesionalnim upravnicima zgrada, pokazalo je istraživanje portala Kamatica. Upravnici poručuju – loše stanje zgrada i slaba naplata su glavni problemi.

Rezultati ankete koja je sprovedena na portalu Kamatica “Koliko ste zadovoljni radom profesionalnih upravnika” u kojoj je učestvovalo skoro 5.000 ispitanika, pokazuje da uvođenje profesionalnih “čuvara” zgrada baš i ne daje zadovoljavajuće rezultate.

Od ukupnog broja anketiranih, najveći broj njih, 2.490, odnosno skoro 50 procenata smatra da se ništa nije promenilo i da pored novih nameta koje imaju, ne vide svrhu istih, dok 26 odsto ocenjuje da je zgrada sada u boljem stanju.

I pored toga što je rok za biranje upravnika odavno istekao, 23,77 odsto ispitanika još uvek nije izabralo upravnika za svoju zgradu.

Stanari uglavnom nisu zadovoljni radom upravnika kojih trenutno u Srbiji ima 819, ali tako ni upravnici nisu na lakom zadatku.

Prema rečima Radovana Trifunova iz Udruženja profesionalnih upravnika, većina zgrada u kojima profesionalni upravnici rade su veoma stare i izuzetno loše održavane.

Potrebno je puno ulaganja, a stanari najčešće nemaju novca. U nekim gradovima i investiciono i tekuće održavanje zgrada je pod znakom pitanja.
Izvor: Kamatica