Bošnjačka građanska inicijativa predala listu za lokalne izbore u Novoj Varoši

Nova Varoš – Grupa građana Bošnjačka građanska inicijativa predala je kao druga listu za lokalne izbore u Novoj Varoši. Na glasačkom listiću oni će se nalaziti pod rednim brojem 2.

Foto: A.Rovčanin

Na listi pod nazivom „Grupa građana Bošnjačka građanska inicijativa – I moj glas je bitan, jedinstvom za bolje sutra“ je deset kandidata za odbornike, a prvi na listi je Edin Mujagić, profesor u Srednjoj školi. Među kandidatima su i četiri Bošnjakinje, Ajlina Mujagić, Minela Sinanović-Vefić, Kada Mutapčić i Amra Sinanović.

Kako kažu, Grupa građana „Bošnjačka građanska inicijativa“ se zalaže i promoviše jedinstvo Bošnjačke zajednice u Novoj Varoši, za njihovu participaciju u izgradnji i radu lokalne zajednice, gde se svi osećaju cenjenima i poštovanima, bez obzira na poreklo i uverenje. Otuda i prefiks „građanska“ u nazivu grupe.   

-Želim pozvati sve Bošnjakinje i Bošnjake da učestvuju u kampanji i izbornom procesu, da prepoznaju našu želju, htenje i volju da na ovaj način se pokušamo izboriti za bolje sutra, jer inertnost, nezainteresovanost i apolitičnost nisu način da se ostvare prava i da se naša zbilja promjeni- kaže za „Varoške novine“ Edin Mugaić.

Ovo je prvi put da Bošnjaci na lokalnim izborima u Novoj Varoši imaju svoju Grupu građana, i još uz to građanske orijentacije. Trenutno su i jedini predstavnici Bošnjaka u izbornom procesu, mada je učešće na izborima najavilo još nekoliko političkih stranaka sa nacionalnim predznakom.

-Bošnjačka građanska inicijativa je nastala iz želje da se konačno svi Bošnjaci nađu na jednom mestu, okupljeni oko jedne ideje a to je ‘Jedinstvom za bolje sutra’ kako i stoji u nazivu izborne liste. Bošnjacima u ovom momentu nije potrebno cijepanje glasačkog tijela. Nije nam potrebno slabljenje kapaciteta koje imamo, već je potrebno da se ujedinimo, da pokažemo odgovornost, spremnost i otvorenost da na jedinom pravom putu, putu zajedništva i jedinstva izborimo svoja prava- kaže Mujagić.

Na listi prioriteta „Bošnjačke građanske inicijative“ je i izgradnja inkluzivnije zajednice i reciprociteta  u predstavljanju manjina u opštinskoj upravi i negovanje kulture poštovanja prema različitim stavovima, ali i razvoj provrede, infrastrukture, obrazovanja i turizma, kao i podrška lokalnim događajima i festivalima koji odslikavaju raznolikost grada.  

-Bošnjačka građanska inicijativa promoviše i moć zajedničkog rada i otvorene komunikacije između svih građana, privrednih subjekata, gradske uprave i vlasti. Verujemo da svi stanovnici Nove Varoši zaslužuju priliku da napreduju i zato ćemo davati priroritet politikama koje promovišu privredni rast i zajednički uspeh- kažu u Grupi građana „Bošnjačka građanska inicijativa“.

Varoške novine i PP Media