Božićni turnir u malom fudbalu otkazan zbog korone

Nova Varoš – Zbog epidemije korone, otkazan je tradicionalni Božićni turnir u malom fudbalu, a neće se igrati ni Zimska liga za najmlađe fudbalere iz četiri opštine. Pod znakom pitanja je i Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Zlatarskom jezeru.

Foto: A.Rovčanin

Božićni turnir koji se po tradiciji igra od 3. do 5. januara u Novoj Varoši, moraće da sačeka neke bolje dane. U proteklih 11 godina ovo je bio jedan od najbolje organizovanih i najposećenijih turnira u malom fudbalu u ovom delu Srbije. Lane se na njemu za nagradni fond od skoro 400.000 dinara u tri kategorije nadmetalo 25 ekipa iz Nove Varoši, Ivanjice, Novog Pazara, Brodareva, Priboja, Leposavića i sa Zlatibora, a tokom sva tri takmičarska dana tražila se karta više.

-U dogovoru sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom, kao organizatorima, 12. po redu Božićni turnir biće odložen, jer bi prema važećim propisima morao da se zbog korone igra pred praznim tribinama. To bi bilo apsurno. Utakmice se i igraju zbog publike, koja je prethodnih godina na dupke punim tribinama uživala u kvalitetnom fudbalu. Za turnir odigran prošlog januara zvanično smo prodali 1.800 ulaznica, ali je na tribinama bilo znatno više publike jer je po tradiciji ulaz za školarce besplatan – kaže direktor turnira Radomir – Bato Matović.

Odlukom Fudbalskog saveza Priboj, otkazana je i Zimska liga u malom fudbalu, 11. po redu, koja se koja se po tradiciji u januaru i februaru igra u Novoj Varoši. Prošle zime, na njoj se nadmetalo oko 250 dečaka i devojčica iz Nove Varoši, Prijepolja, Priboja i Sjenice, uzrasta od osam do 12 godina.

-Odluka o Bogojavljenskom plivanju biće doneta narednih dana, u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba- kaže Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije „Zlatar“ koja sedam godina za redom u saradnji sa Opštinom Nova Varoš i mileševskom eparhijom organizuje ovu manifestaciju.

Prošlog 19. januara kod Vizitorskog centra u Кokinom Brodu za Časni krst plivalo je 19 momaka i jedna devojka.

Varoške novine