Brodarevo muku muči sa vodosnabdevanjem

U Brodarevu su od danas na snazi restrikcije u vodosnabdevanju. Postrojenje za preradu vode probno je pušteno u rad u proleće ove godine, međutim još nije dobijena upotrebna dozvola, tako da Brodarevci letnje mesece provode sa praznim slavinama.
Izgrađena fabrike vode trebalo je da meštane Brodareva, naročito one u naseljima na visokim kotama oslobodi decenijskih muka sa nestankom vode u letnjem periodu.
Postrojenje za preradu vode u Brodarevu još nije pušteno u funkciju, zbog toga što toga što se kasni sa pribavljanjem upotrebne dozvole koju treba da obezbede Direkcija i Opština.
Radovan Cmiljanović, direktor Direkcije za izgradnju kaže da je Direkcija podnela zahtev za sanitarnu saglasnost Zavodu za javno zdravlje u Užicu i da se očekuje odgovor od njih, međutim nije mogao da nam precizira kada bi odgovor mogao da stigne.

Semir Adilović predsednik MZ Brodarevo

Semir Adilović predsednik MZ Brodarevo


Nakon odluke Opštinskog veća a na predlog JKP” Lim” iz Prijepolja da uvede restrikcije u vodosnabdevanju Brodareva, predsednik ove MZ Semir Adilović ističe da je savet Mesne zajednice doneo Odluku kojom se obraćaju Opštinskom veću sa zahtevom da se hitno reši pitanje vodosnabdevanja Brodareva preduzimanjem svih mera iz svoje nadležnosti u cilju pustanja novoizgrađenog vodovoda iz sliva Mrčkovačke reke.
Adilović ističe, da su uvedene restrikcije stvorile još veći problem građanima Brodareva. Kako je restrikcijom predviđeno da strogi centar Mesne zajednice bez vode ostaje u peridu od 19 do 04h imajući u vidu da se tu nalaze brojni privredni subjekti čime je otežano njihovo normalno poslovanje.
PP Media