Brojni infrastrukturni radovi krenuli u februaru

Krenuli radovi na rekonstrukciji stare kamene ćuprije preko Lima smeštene na ulasku u grad, paralelno sa tim na drugom kraju opštine radi se na sanaciji kolovoza u dužini od 6 kilometara. Ukupna vrednost radova premašuje iznos od milion evra, sredstava zajednički obezbedila država i opština Prijepolje.

U četrvtak su u gradu na Limu krenuli radovi na sanaciji kamenog u mosta za drumski saobraćaj u Šarapovu i trajaće sve do 1. jula. Posao vredan 52 miliona dinara poveren je konzorcijumu firmi „Novi Pazar put“ i „Jedinstvo Sevojno“. Paralelno sa ovim poslom na drugom kraju opštine radi se na sanaciji puta od Kolovrata prema Seljašnici u dužini od 6 kilometara, radovi na ovoj deonici izvode se etapno, njihova ukupna vrednost je oko 90 miliona dinara. Novac za ovaj infrastrukturni poduhvat zajednički su obezbedili Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

Predsednik opštine sa saradnici i izvođač radova, foto : www.ppmedia.rs

Most koji je tokom duge istorije bio više puta rušen i obnavljan poslednju ozbiljnu sanaciju doživeo je pre više od šest decenija, od tada najozbiljniju štetu zadale su mu poplave tokom 2012 godine od kada se čeka njegova sanacija. Predstavnici opštine Prijepolje uveli su izvođača radova u posao i izrazili nadu da će poslovi biti kvalitetno izvedeni te da će most biti predat na upotrebu pre zvaničnog roka za završetak radova, odnosno pre 1. jula.

– Potpisali smo ugovor, obezbedili sredstva zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja i Vladi Srbije koja nisu nimalo mala. Nadam se da će izvođač poštovati ugovorene rokove, izabrali smo na tenderu i renomiranog nadzora a to su projektanti iz Instituta CIP, tako da očekujem da dobijemo moderan i savremen most – istakao je prvi čovek opštine Dragoljub Zindović.

Zadovoljni zbog početka radova, opstinsko rukovodstvo, izvodjač i nadzor foto: www.ppmedia.rs

Projektom je predviđeno da most zadrži sadašnji oblik te da se njegova kostrukcija i noseći deo dodatno ojačaju.

– Projekat sanacije predviđa kompletnu rekonstrukciju svih elemenata mosta, kako konstrukcionih tako i opreme mosta i postojećih instalacija koje idu preko njega – kazao je ispred izvođača radova Sabahudin Kozica i dodao da će most od ponedeljka 5. februara biti zatvoren za saobraćaj.

I ako se sa poslom kreće u zimskom periodu iz Saobraćajnog intituta CIP, zauduženog za nadzor očekuju da će radovi teći predviđenom dinamikom.

Paralelno sa ovim poslom lepi vremenski uslovi omogućili su neimarima nastavak radova na drugom velikom infrastrukturnom projektu u ovoj opštini. U pitanju je sanacija kolovoza od Kolovrata prema Seljašnici, gde se radovi izvode etapno a trenutno se radi na deonici dugačkoj oko 1,5 kilometara čija je vrednost veća od 30 miliona dinara.

Vredni neimari rade na sanaciji puta Kolovrat – Seljašnica, foto: www.ppmedia.rs

– Prema projektu dužina saobraćajnice koja se rekonstruiše iznosi 6 kilometara i proteže se od Kolovrata do raskrsnice „Čavka“ na Seljašnici u neposrednoj blizini džamije i odatle dalje do izvorišta Slane vode gde će se presvlačiti kolovoz u širini od tri metra. Poslovi se izvode etapno i nakon sprovedenog tendera povereni su preduzeću Putevi Zlatar iz Nove Varoši – rekao je nakon obilaska radova za PP Mediu predsednik opštine Dragoljub Zindović i dodao da su sredstva za ovaj poduhvat obezbedili Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

Kada ceo posao bude okončan pored moderne saobraćajnice, biće urađena pešačka i biciklistička staza sa pratećom led rasvetom.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *