Zindović: Nastavljamo radove utvrđenom dinamikom, gradi se biciklistička staza i moderna rasveta

Putni pravac Kolovrat Seljašnica gde su u toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji saobraćajnice u takozvanoj prvoj fazi od Kolovrata do Žunić potoka, obišao je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

„Radovi su bili u prekidani zbog niskih temperatura i zimskih uslova, ali sada su nastavljeni i odvijaju se planiranom dinamikom. Ukupna dužina prema projektu je oko šest kilometara, od raskrsnice u Kolovratu pa sve do raskrsnice koja se zove Čavka u neposrednoj blizini džamije, gde će se raditi pešačka i biciklistička staza sa modernim osvetljenjem. Odatle do izvora slane vode će se presvlačiti kolovoz u širini od tri metra”, rekao je Zindović.

On je naveo da je vrednost investicija 30 miliiona, gde je pola sredstava opredelilo Ministarstvo privrede a pola lokalna samouprava.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović, foto: www.ppmedia.rs

,,Vidićemo koliko će biti dodatnih ne planiranih radovi, kojih ima. U pomoć smo pozvali predstavnike Srbija vode jer pokušavamo da saniramo i nađemo brzo rešenje za potoke koji prolaze ispod saobraćajnice”, kaže Zindović.

Prema tenderu koje je sprovelo Ministarstvo, radove izvodi „Putevi Zlatar” iz Nove Varoši, a u toku je tender za izvođača ulične rasvete.

,,Na terenu paralelno rade i Elektroprivreda koja uklanja neke linije i izmešta stubove, kao i Telekom i Komunalno preduzeće koje uklanja svoje vodovodne instalacije, sve u cilju da dobijemo jednu modernu saobraćajnicu”, rekao je Zindović.

Prema rečima predsednika opštine, u toku je odlučivanje o finansiranju nastavka radova na ovoj trasi, odnosno druge faze, čija je vrednost veća, a radi se o 90 miliona dinara.

,,Nadam se da ćemo ubrzo dobiti odluku Ministartva privrede o finansiranju ove druge faze i samim tim do kraja građevinske sezone završiti ovu vrlo bitnu prigradsku saobraćajnicu”, istakao je Zindović.
Izvor: GZS i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *