Budžet Nove Varoši uvećan za 134 miliona dinara

Nova Varoš – Na 15. sednici Skupštine opštine Nova Varoš usvojen je predlog prvog rebalansa budžeta, čime je opštinska kasa uvećana za oko 134 miliona dinara, a najviše novca opredeljeno je za ulaganje u sportsku infrastrukturu i organizaciju 57. MOSI koje će se sredinom leta održati u Novoj Varoši.

Foto: A.Rovčanin

Usvajanjem rebalansa, ukupan budžet opštine Nova Varoš za 2022. godinu iznosiće oko 900 miliona dinara. Jedan od najvećih izdataka za opštinu Nova Varoš ove godine  biće organizacija 57. MOSI.

– Rebalansom budžeta čak 50 miliona dinara opredeljeno je za sanaciju gradskog stadiona na Branoševcu. Za završetak radova na trasfer stanici “Banjica” i nabavku specijaliziovanih kamiona izdvojen je 31 milion. U putnu infrastrukturu biće uloženo dodatnih 15 miliona dinara. Novac je izdvojen i za izgradnju dečijih igrališta, i to 6,7 miliona, dok je za prevoz srednjoškolaca namenjeno 3,4 miliona dinara – navodi predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Turistička organizacija Zlatar moćiće da računa za organizovanje manifestacija na 6 miliona dinara, Javna ustanova ‘’Sportski objekti’’ dobiće 1,3 miliona, a Domu kulutre za tekuće održavanje objekta namenjeno je milion dinara.

Foto: A.Rovčanin

Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o imenovanju organizacionog odbora povodom održavanja MOSI, koji broji 50 članova.

Novovaroški odbornici usvojili su Izveštaj o usklađenosti  planiranih i realiozovanih aktivnosti JKP 3. septembar za četvrti kvartal prošle godine uz jednoglasan stav i koalicione vlasti i opozicije da opština mora pomoći rad ovog preduzeća kako bi se usluga odvoženja komunalnog otpada, ali i zimskog održavanja puteva podigla na viši nivo, kao i Izveštaj o radu za prošlu i plan rada Biblioteke „Jovan Tomić“ za ovu godinu.

Iako je trebalo da se na 15. sednici novovaroškog parlamenta raspravlja i o izmeni i dopuni Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, ta tačka skinuta je sa dnevnog reda. Kako je obrazložio odbornik Predrag Šaponjić, zbog povećanja cena stolarije, kako bi opština Nova Varoš olakšala građanima, predložena izmena Pravilnika predviđala je da subvencija koju daju opština i država iznosi maksimalno 60 odsto od ukupne vrednosti pojedinačne investicije sa PDV-om  dok bi vlasnici kuća i stanova učestvovali sa 40 posto. Ranije je to bilo pola pola, a tako će ostati i u buduće, jer je Uprava za javne nabavke odbila da da saglasnost na predložene izmene.

PP Media