Memiću zlato u Belorusiji

Prijepolje – Prijepoljski Tajson iskovao je zlato za Srbiju u Belorusiji. Reč je o mladom reprezentativcu Srbije, Almiru Memiću koji iz godine u godinu niže medalje na međunarodnim takmičenjima za našu zemlju. Novo zlato neustrašivi mladi boks as Srbije osvojio je na međunarodnom, memorijalnom turniru Kolčin koji se osmu godinu za redom održava u beloruskom mestu Orša.

Foto: BSS

Na pobedničko postolje u kategoriji do 75 kg Memić je stao pobedama nad dva domaća boksera, gde je u polufinalu savladao najboljeg beloruskog boksera u ovoj kategoriji i uzrastu, na kraju u finalu eliminisao veliku nadu ruskog boksa Vladislava Starostenka.

Da su pripreme za takmičarsku 2022. koje je odradio na najvišem vrhu Evrope, čuvenom Elbrusu, protekle sjajno dokazao je već na prvom takmičenju u tekućoj sezoni.

“Sjajan start sezone, onako kako sam i želeo, ono što sam i očekivao nakon ogromnog rada na Elbrusu gde smo svi imali jedan jedini zadatak, a to je da damo maksmimum za mamksimum u 2022. Takmičarska godina je krenula zlatom, srećan sam i pun samopouzdanja. Turnir u Belorusiji je pripremni događaj pred predstojeće EUBC U22 Evropsko prvenstvo u boksu koje će biti idržano u Poreču i gde mi je san i cilj osvojiti zlato za Srbiju. Hvala Bokserskom savezu Srbije na obezbeđenim uslovima, pripremama i jakim turnirima, sada preostaje da ovo što sam prikazao u Orši ponovim, a daću od sebe da budem i još bolji u Poreču” – istakao je reprezentativac Srbije Memić koji nosi nadimak prijepoljski Tajson.

Almir Memić je osvajač zlatne medalje za Srbiju na međunarodnom turniru u Sofiji marta 2021. u kateogiji 75 kilograma. Bronzu za Srbiju osvojio je na Evropskom šampionatu za omladince novembra 2020. Zlatom se okitio i na omladinskoj “Zlatnoj rukavici” 2021. koja je održana u Rakovici, hrabro nas je i časno predstavljao i na Svetskom seniorskom prvenstvu u beogradskoj Areni.

Izvor: Hot sport