Budžet Prijepolja uvećan za 50 miliona dinara, više novca za investicije

Prijepolje – Opštinsko veće opštine Prijepolje usvojilo je predlog prvog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i prosledilo skupštini na usvajanje. Budžet Prijepolja sada je povećan za 50 miliona dinara, a novac će biti usmeren na investicije.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima Gorice Bezarević, rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije u opštini Prijepolje, sredstva u okviru istog budžeta su nakon određenih ušteda preraspodeljena, kako ne bi ponavljali praksu iz ranijih godina kada su značajna sredstva ostajala neutrošena.

– Opredelili smo 12 miliona dinara za isplatu šteta koje su nastale usled elementarnih nepogoda. Komunalno preduzeće dobiće 10 miliona dinara kako bi što spremnije dočekalo predstojeću grejnu sezonu, 9,8 miliona dinara smo izdvojili za osnovno obrazovanje od čega je najviše novca dobila škola u Ivanju za izgradnju sportskih terena odnosno fiskulturne sale 3,6 miliona. Obezbedili smo pare i za obnovu škole u Zalugu. Srednjoškolsko obrazovanje uvećano je za 3 miliona dinara – navodi Bezarević.

Foto: A.Rovčanin

Uštede su, između ostalog ostvarene zahvaljujući podršci države koja, prema rečima predsednika opštine Draga Popadića nikad više nije ulagala u Prijepolje, što samo motiviše lokalnu vlast da još više radi na brojnim projektima čija se realizacija planira do kraja ove godine.

Konačan sud o rebalansu budžeta daći prijepoljski odbornici na sednici koja je planirana za četvrtak, 28. septembr.

PP Media