Časopis “Bošnjačka riječ” promovisan u Prijepolju

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je u četvrtak, 20. decembra promociju časopisa “Bošnjačka riječ” u biblioteci „Vuk Karadžić“ u Prijepolju. “Bošnjačka riječ” je časopis za nauku, kulturu i književnost koji u ovom izdanju donosi brojne naučno-istraživačke radove vrsnih bošnjačkih naučnika, kao i tekstove istaknutih bošnjačkih pisaca.

Promoteri novog broja “Bošnjačke riječi” bili su predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo, urednik časopisa prof. dr. Sead Šemsović i jedan od autora radova prof. dr. Redžep Škrijelj. Šemsović je naveo da časopis u poslednjem ovogodišnjem broju skreće pažnju na sebe predstavljanjem jednog važnog istraživanja na polju prisustva Bošnjaka u makedonskim društveno – političkim okvirima.

Moderator i domaćin programa bila je direktorica Biblioteke Sadija Hodžić koja je naglasila da biblioteka redovno dobija izdanja časopisa Bošnjačka riječ te da je isti dostupan svim korisnicima.

Veliko interesovanje žitelja Prijepolja tokom promocije “Bošnjačke riječi”, foto: www.ppmedia.rs

Predsednik Vijeća, Esad Džudžo je uputio poziv svim zainteresovanim da uzmu učešće u radu časopisa „Bošnjačka riječ“. On je naglasio da će Bošnjačko nacionalno vijeće ubrzo formirati Ured Vijeća i u Prijepolju kako bi zajedno radili na ostvarivanju prava koja su Ustavom i zakonima garantovana Bošnjacima.

“Također, Bošnjačko nacionalno vijeće će ubrzo formirati Ured Vijeća i u Prijepolju kako bi zajedno radili na ostvarivanju prava koja su nam Ustavom i zakonima garantovana“, istakao je predsjednik Vijeća.

Ovom prilikom predsednik Džudžo je u ime Vijeća biblioteci „Vuk Karadžić poklonio komplet knjiga „Edicija Bošnjaci“, dela koja su nastala kroz naučnoistraživački projekat a predstavljaju fundametalno istraživanje bošnjačkog identiteta.

PP Media