Prijepolje: Javna tribina “Žene u politici”

U susret 8.martu Forum žena Sandžačke demokratske partije Prijepolje i Socijal demokratske partije Srbije organizovaće javnu tribinu na temu „Žene u politici“, koja će biti održana 1. marta sa početkom u 18h u maloj sali prijepoljskog Doma kulture. Cilj tribine jeste aktivno uključivanje žena u politiku jednakih mogućnosti na loklanom nivou, kao i osnaživanje žena koje su se do sada bavile politikom, rečeno je na konferenciji za novinare.
Povodom predstojećeg praznika, Dana žena Forum žena SDP-SDPS Prijepolja organizovaće niz aktivnosti, kako bi se što više žena iz Prijepolja uključilo u javni politički život ove sandžačke opštine. Tim povodom članice Foruma žena organizovaće i javnu tribinu na temu „Žene u politici“. Svoje iskustvo na javnoj tribini sa ženama iz Prijepolja podeliće, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.
„Smatramo da žene treba aktivno da učestvuju u kreiranju politike jednakih mogućnosti na lokalnom nivou, da biraju i budu izabrane“, kazala je koordinatorkta Foruma žena SDP-a Suanita Čelebić.
Sve više mladih ljudi u poslednje vreme ukazuje poverenje SDP. Koordinatorkta Foruma mladih SDP-a iz Prijepolja Hilda Šantić poziva mlade žene da takođe uzmu učešće na ovoj tribini.
Ona je pozvala sve članice, mlade žene, omladinke da učestvuju u kreiranju identiteta i štite identitet u svom društvenom životu.
Tirbina „Žene u politici“ biće održana u utorak 1. marta sa početkom u 18h u maloj sali prijepoljskog Doma kulture. Iz ove stranke pozivaju žene da prisustvuju tribini u što većem broju.
PP Media