Česti odroni pretnja vozačima

Učestali odroni i pojava klizišta predstavljaju veliku opasnost za vozače koji putuju od Borove Glave ka Prijepolju i dalje prema granici sa Crnom Gorom. Nakon klizišta koje je odnelo lokalni put u selu Draževići nadomak Nove Varoši i ugrozilo je magistralni put, samo nekoliko kilometara niže u pravcu Prijepolja tokom prepodnevnih časova u četvrtak, obrušila se stena teška nekoliko stotina kilograma i zaustavila na kolovoznoj traci magistrale. Samo pukom srećom niko od vozača nije u trenutku pada naišao pa je izbegnuta tragedija. Ubrzo nakon pojave odrona policija je izašla na lice mesta i naizmeničnim propuštanjem jednom kolovoznom trakom reguliše protok saobraćaja koji se odvija usporeno.

Stena sletela na kolovoz u Gornjoj Bistrici foto: www.ppmedia.rs

Velika količina padavina i otapanje snega u višim delovima Nove Varoši pokrenulo je ponovo klizište u selu Draževići, gde je nedavno već oštećeni seoski put nakon srede popodne gotovo skroz uništen a velika količina blata i mulja našla se na magistrali koju su teškim mašinama uklonili radnici preduzeća Putevi Užice. Takođe buldožer ovog preduzeća trebalo bi da stigne i da ukoli stenu sa puta u Gornjoj Bistrici, koja je sa sobom povukla i manji odron.

Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić kaže da su već načinjeni prvi koraci da se put sanira.

– Već su preduzeti neki koraci da se sanira magistralni put koji je u nadležnosti JP Puteva Srbije. Što se tiče intervencije opštinskog puta, radove je nemoguće izvoditi pre proleća i za sada će se izvršiti samo neophodno čišćenje i sprečavanje daljeg klizanja terena -, istakao je Grbić.

Teske mašine uklonile blato sa puta u Draževićima foto: www.ppmedia.rs

Sitnih odrona, opasnih za vozače ima i na putu koji vodi od Bistrice prema Priboju i dalje ka Bosni i Hercegovini, međutim užički putari čestim obilaskom ove saobraćajnice brzo kamenje uklanjaju sa kolovoza.
PP Media