Predškolci defilovali centrom grada

Maskenbalom i defileom centralnim gradskim ulica predškolci Predškolske ustanove “Miša Cvijović” priključili su se obeležavanju Međunarodne dečije nedelje u Srbiji. Ovogodišnja manifestacija bila je prilika za stvaranje još kvalitetnijih uslova za ostvarivanje prava deteta na razvoj ispunjen ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem što se posebno može postići podsticanjem međugeneracijske solidarnosti i saradnjom, kazala je između ostalog nakon priredbe priređene u čast najmađih žitelja Prijepolja direktorka Dečijeg vrtića Ivana Krpović.

Maskenbal godinama unazad predstvlja centralnu proslavu obeležavanja dečije nedelje u gradu na Limu. Nakon defilea gradskim ulicama na platou Doma kluture upriličen je prigodan program namenjen najmlađima i njihovim roditeljima. Kako kažu mališani su za ovu priliku izabrali kostime svojih omiljenih crtanih junaka a u pravljenju su uglavnom pomoć pružale majke.

Defile mališana gradskim ulicama foto :www.ppmedia.rs

Dečija nedelja predstavlja priliku da se ukaže na to da je neophodno ozbiljno raditi kako bi se popravio i unapredio položaj dece.

– Zajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece, zatim pružanje mogućnosti deci da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje, kao i unapređenje položaja dece – istakla je direktorka Dečijeg vrtića Ivana Krpović.

Pored predškolaca maskenbalu i obeležavanju Dečije nedelje priključili su se i mališani iz grupe Mašta iz Osnovne škole Milosav Stiković sa Kolovrata.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *