Cisterne stare skoro četiri decenije već šesti dan za meštane Prijepolja jedini su siguran izvor vode za piće

Zbog zamućenosti vode u gradskom vodovodu u Prijepolju ona nije za pijaću upotrebu već šest dana, a ako je suditi prema najavama nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća Lim koje gazduje vodovodom za stanovnike ove opštine glavni izvor pijaće vode i narednih dana biće cisterna ovog preduzeća stara više od četiri decenije. Konačnu odluku kada će voda biti proglašena ispravnom doneće Zavod za javno zdravlje iz Užica koji svakodnevno vrši uzorkovanje vode i radi analize.
Dana Ljujić, rukovodilac postrojenja za prečišćavanje vode kaže da se voda na izvorištu izbistrila te da je kada je mutnoća u pitanju ona na granici normale, međutim zbog mulja koji je ušao u filtere na postrojenju ona kod potrošača još uvek stiže neispravna, zaprljan je i deo vodovodne mreže pa je potrbno da se i on prečisti.
Kako se temperatura u gradu na obali Lima iz dana u dan penje tako i meštani polako gube strpljenje za čekanje u redovima kako bi napunili balone pijaćom vodom.

Stanovnici Prijepolja žeđ gase vodom iz cisterni starih četiri decenije, foto: www.ppmedia.rs


– Ovo nije bilo ni u kameno doba, točim vodu za piće iz cisterne stare koliko i ja – kaže sredovečna žena koja živi u najužem jezgru grada dok puni balone sa vodom i dodaje da nije sigurna u ispravnost vode koju toči te da novca više nema kako bi mogla kupiti vodu u nekoj od radnji.
Dok meštani muku muče trgovci zadovoljno trljaju ruke, gotovo sve zalihe vode u ovdašnjim trgovinama su rasprodate tako je to bila prilika za njih da dobro zarade.
Direktor JKP “Lim” Enis Memišahović rekao je da će to preduzeće nastaviti uobičajenu raspodelu vode za piće iz cisterni i da će danas tri cisterne biti na usluzi gradjanima na različitim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima.
PP Media