Crnogorac Evald Krnić iz Tuzi pobednik skokova u vodu na plaži Petrovac kod Prijepolja

Prijepolje – Crnogorac Evald Krnić iz Tuzi, pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac. Drugo mesto pripalo je Danku Dangubiću iz Konjica, dok je treći bio Stefan Jevtić iz Valjeva.

Foto: A.Rovčanin

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 12 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Evaldu Krniću ovo je prvo učešće u skokovima na plaži kraj Prijepolja, pobednički pehar podigao je u jakoj konkurenciji. On navodi da je lep osećaj trijumfovati pred brojnom publikom, ali i da je najbitnije da su svi skakači bezbedno izveli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

– Drago mi je što sam na prvom učešću odneo pobedu, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje – kazao je Evald. On je novinarima otkrio i da se za dva dana ženi te da će odmah nakon svadbe nastaviti da skače i već u petak putuje u Bosnu i Hercegovinu, gde će nastupiti u Jajcu.

Foto: A.Rovčanin

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj. Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

PP Media