Crnogorac Evald Krnić prva lasta Petrovca

Prijepolje – Crnogorac Evald Krnić iz Tuzi, drugu godinu za redom pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanim u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac. Po prohladnom i na momente kišovitom vremenu, Krnić je trijumfovao ispred Petra Ćosića iz Užica, i Rada Šćepanovića iz Kolašina.

Evald Krnić odbranio epitet najboljeg u skokovima u vodu na plaži Petrovac, foto: A.Rovčanin

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 11 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Evaldu Krniću ovo je drugo učešće u skokovima na plaži kraj Prijepolja, i druga pobeda. On navodi da je lep osećaj odbraniti naslov najboljeg, i to na jubilarnom 25. takmičenju na plaži Petrovac, ali i da je najbitnije da su svi skakači bezbedno izveli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

– Drago mi je što sam odbranio epitet najboljeg od prošle godine, i to na jubilarnom takmičenju ovde na plaži Petrovac. Ipak najdraže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje – kazao je Evald.

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj. Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

Pehari i nagrade za najbolje skakače, foto: A.Rovčanin

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

– U planu nam je da naredne godine obogatimo sa novim sadržajima, proširimo i omasovimo ovu manifestaciju koja ima veliki značaj za našu opštinu – rekao je vd direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin

Inače, skokove na plaži Petrovac, po prohladnom i na momente kišovitom vremenu, posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

PP Media