Da li je Opštinski odbor BDZ u Prijepolju u rasulu? Tandira napustili dugogodišnji članovi

Kako navodi internet portal Glas Zapadne Srbije Opštinski odbor Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Prijepolju nalazi se u pravom rasulu, dok stranku napuštaju najverniji simpatizeri koji su se u njoj nalazili od njenog osnivanja. Prema rečima članova u ovom gradu napušta sve više pripadnika i simpatizera zbog kako tvrde samovolje i bahatog ponašanja predsednika OO Samira Tandira, prenosi ovaj portal.
Samo poslednjih mesec dana ovaj odbor napustilo je četiri istaknuta člana BDZ koji su u Prijepolju bili poznati aktivisti i članovi funkcioneri a tu su pojedini čak i od osnivanja.
Pravi šok izazvalo je napuštanje Sadmira Jakupovića, Armina Kahrovića, Imera Šalje i Memović Adisa koji su važili za najvernije pristalice i Tandirovu najužu postavu koji su mu pre i posle izbora i u svim kampanjama bili desna ruka i najuže okruženje. Kao razlog navodi se bahato ponašanje i samovolja, ponižavanje i verbalni istupi prema vernim članovima Opštinskog odbora.
“Veliki razlog je ubacivanje u partiju člana SDP Meda Mekića koji se u stranci pojavio tek nakon njenog ulaska u vlast i koji je na prečac dobio šest veoma važnih funkcija u ovoj partiji što je izazvalo pravo ogorčenje članstva koje je dalo sve od sebe na proteklim izborima kako bi ova partija ostvarila dobar rezultat. Istovremeno oni koji su mnogo uložili u izborni rezultat i uspeh partije potisnuti su, i ostali bez čak i tvrdih obećanja lokalnog lidera koji je njihov izborni trud poklonio preletačima. Na stranu to što smo izdali birače i da skoro ništa od obećanja iz kampanje nismo ispunili”, kažu naši sagovornici.
Iako odbornička grupa za sada deluje jedinstveno naš sagovornik tvrdi da i tu vlada ogromno nezadovoljstvo i da samo iz straha od lokalnog lidera ne iznose svoje mišljenje ali da će uskoro i to biti izneto u javnost jer najmanje njih dvoje ne žele da rade u takvim uslovima, tvrde bivši članovi.

Tandir bez komentara
Glas zapadne Srbije uputio je predsedniku OO BDZ Samiru Tandiru pitanja u kojima je tražio odgovor kako komentariše ove navode i da li su ove tvrdnje tačne. Međutim, od njega nismo uspeli da dobijemo odgovor.
Ko je Medo Mekić?
,,Zna se ko je bio `vodonoša i potrčko` Mehu Omeroviću u vreme izbora 2012. godine u Prijepolju. Kada je u pitanju Mekić zahvaljujući Omeroviću, Mekić se našao u Opštinskom veću u Prijepolju na kvoti SDP. Međutim njegovi rezultati i sposobnosti na tom polju bili su katastrofalni pa je OO odlučio da ga pomeri u partiji tako da se na poslednjim lokalnim izborima nije našao čak ni na listi naše stranke. Mekić navodno ima visoko zvanje neke sarajevske škole, ali njegovu diplomu iz biologije niko nikada nije video”, tvrde visoki funkcioneri OO SDP a prenosi portal Glas Zapadne Srbije.
Izvor: GZS