Danas počinje četvrti Zlatarfest

Zlatarfest, četvrti po redu, u organizaciji Turističko – sportskog centara Zlatar, a pokroviteljstvom opštine počinje danas u Novoj Varoši i traje do 31. jula. Ova manifestacija objediniće niz tradicionalnih mini-manifestacija koje promovišu privredne i turističke potencijale ove opštine.
Manifestacija će zvanično početi u 17 časova etno sajmom domaćih proizvoda, defileom i smotrom folklora.

Program četvrtog Zlatarfesta u Novoj Varoši

Program četvrtog Zlatarfesta u Novoj Varoši


Svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 21 sat i 15 minuta na glavnoj bini na Trgu, uz vatromet i koncert Kikija Lesandrića i Pilota.
Tokom četiri dana trajanja manifestacije, održaće se naučni skup na temu Održivi razvoj opštine Nova Varoš, izložba Zlatne ruke Zlatara, takmičenja u pripremanju Zlatarske čorbe, zlatarskog sira i heljdopite, turnir u malom fudbalu i uličnom basketu, kup u obaranju ruke, šesti sabor pevanja izvika, muzički program.
Splavarenje Zlatarskim jezerom planirano je za subotu od 10 časova. Ovaj događaj biće upotpunjen raznovrsnim sadržajima poput takmičenja u vaterpolu, vožnji pedalina, skoku sa mosta i igrama bez granica.
Tradicionalni Zlatarfest završiće se 31. jula nastupom plesnih grupa Atraktiv i Uhvati ritam na maloj bini pored Doma kulture i zvucima Varoških tamburaša od 21 sat i 15 minuta.
Osnovni cilj Zlatarfesta je promocija turističkih i privrednih potencijala, upotpunjavanje turističke ponude opštine Nova Varoš i očuvanje tradicije zlatarskog kraja.
PP Media