Dani Danila Lazovića od 18. do 21. oktobra

Festival „Dani Danila Lazovića“, koji čuva uspomenu na lik i delo glumca Danila Lazovića, biće peti put održan od 18. do 21. oktobra u Priboju i to pod sloganom „Živimo poeziju“.

Festival počinje izložbom „Prvih pet godina“ u Zavičajnom muzeju, dok će u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović izvesti svoj kabare „Da, to su bili dani“.

Drugog dana gostuje predstava „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta, rađena po tekstu Stojana Srdića, u režiji Ane Đorđević.

Mališani će trećeg dana festivala gledati predstavu „Siromašni Romeo“ u režiji Ibrahima Hasangića, dok je program „Upoznaj pribojske pesnike“ osmišljen tako da predstavi lokalnu kulturu.

U programu „Danilu u čast“ učestvovaće Tanja Bošković, Irfan Mensur, Snežana Savić, Rade Marjanović i Milica Milša uz domaćina festivala Mihaila Laptoševića.

Četrvti dan obeležiće takmičenje studenata iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije u govorenju poezije, a gosti će biti glumci Milutin Mima Karadžić i Ana Sofrenović.

Stručni žiri čine prof. dr Radovan Knežević, prof. Dubravka Drakić, prof. Andrijana Videnović, rediteljka Nataša Poplavska i glumac Mima Karadžić.

Završne večeri festivala biće predstavljen i pobednik „Internet konkursa u govorenju poezije“, koji će dobiti Povelju Danilo Lazović i novčani deo nagrade.

Osnivači festivala su Dom kulture „Pivo Karamatijeć“ i Zavičajni muzej Priboj, a pokrovitelj opština Priboj.
PP Media