Predsednici opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš na sastanku sa Erdoganom i Vučićem u Novom Pazaru

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su danas u Novi Pazar gde ih je dočekao veliki broj građana. Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsednika.

Vučić i Erdogan će u prostorijama Gradske uprave održati sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Potom će predstavnici grada Novog Pazara i opštine Raška potpisati protokol sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju.

Sve spremno za doček Erdogana i Vučića

Erdogan je poslednji put bio u Novom Pazaru u julu 2010. godine, ali tada u svojstvu premijera kada je otvorio turski kultru centar “Ataturk”. Aleksandar Vučić je od gosta na poklon dobio specijalni bicikl na kome je ispisano ime Aleksandra Vučića. Osim toga predsednik Srbije dobio je i unikatnu šahovsku garnituru, dok je Vučić turskom predsedniku Erdoganu poklonio zlatovez, pirotski ćilim i knjigu “Srbija od zlata jabuka”.
Izvor: Tanjug

2 thoughts on “Predsednici opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš na sastanku sa Erdoganom i Vučićem u Novom Pazaru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *