Dani Danila Lazovića

Treći po redu festival “Dani Danila Lazovića” pod sloganom “Govorim poeziju, čuvam kulturu”. Ove godine festival se održava od petog do sedmog novembra u Priboju.
Dve godine koje su iza nas donele su nam brojna poznanstva, nova iskustva i mnogo kreativnih sadržaja. Za dva, uspešno održana, festivala moram se zahvaliti pre svega osnivačima Domu kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajnom muzeju u Priboju, ali i opštini Priboj, predsedniku opštine Lazaru Rvoviću, porodici Lazović, kao i svim saradnicima.

Profesori i studenti Akademije umetnosti obogatili su iskustva, doneli novu energiju i inspirisali su da festival bude bolji.
Ideje i ambicije svake godine su sve veće. Organizator je strateški opredeljen da u narednim godinama na festivalu budu prisutne i Akademije iz Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bugarske.

Prvi dan rezervisan je za izložbu novinskih članaka iz profesionalnog života doajena Danila Lazovića i za novu predstavu Amaterske pozorišne scene “Zasluženi odmor”.
Drugi dan festivala znatno je obogaćen i sadržaće nekoliko novina u programskom smislu. Predviđeno je otvaranje izložbe Dragiše Milosavljevića pod nazivom “Poslednji čuvari Podrinja”. Centralno dešavanje drugog dana je posebno kreiran program “Danilu u čast”. Ovaj program osmišljen je sa idejom da se na neformalniji način govori o liku i delu Danila Lazovića, ali i da se afirmiše govorenje poezije. Ove godine u programu “Danilu u čast” učestvuju glumci Beogradskog dramskog pozorišta i specijalni gost glumac programa “Danilu u čast”.
Trećeg dana festivala takmičarsko veče upotpunićemo dodatnim programskim sadržajima i ugostićemo Ivana Bosiljčića kao gosta – glumca i člana stručnog žirija.
PP Media