Izabrani najbolji recitatori Zlatiborskog okruga

U Kosjeriću je održana 40. Smotra recitatora Zlatiobrskog orkuga „Pesniče naroda mog“ na kojoj je učestovalo 60 dece iz Požege, Prijepolja, Priboja, Užica, Sjenice, Čajetine, Arilja, Bajine Bašte, Nove Varoši i Kosjerića.

Najuspešnije recitatore odabrali su Slobodan Ljubičić, prvak drame Narodnog pozorišta Užice, Gordana Đokić, profesor srpskog jezika i književnosti i glumac Hadži Nemanja Jovanović.

U kategoriji mlađi uzrast prvo mesto pripalo je Đurđini Petronijević iz  OŠ „Jezdimir Tripković“ Latvica iz Arilja koja je recitovala „Drhtavu pesmu“ Mike Antića, drugo mesto je zauzeo Matija Sokić iz užičke OŠ „Slobodan Sekulić“ sa „Malerom“ Elizabetze Georgijeve, a treće Vanja Vulović iz  OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine za pesmu Tode Nikoletića „Baba u pubertetu“.

U kategoriji srednji uzrest najbolja je bila Milica Uzunović iz OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica za kazivanje stihova Svetlane Polić „Izbor“,  drugu poziciju zauzela je Naja Mitrović iz OŠ „Mito Igumanović“ iz Kosjerića za „Protestnu pesmu“ Božidara Mandića, a treću Tamara Marjanović iz pribojske OŠ „Desanka Maksimović“ za stihove Elizabete Georgijeve „Šaputanje“.

Prvo mesto u kategoriji stariji uzrast osvojila je Katarina V. Jovanović iz Tehničke škole Kosjerić za stihove Milene Pavlović Barili „Volela sam da volim“, drugo je pripalo Jovanu Stojkoviću iz Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege za kazivanje stihova Rada Drainca„Ljubav Marija“, a treće mesto Neveni Cvijović iz prijepoljske Gimnazije za „Srećnu ljubav“ Vislave Šimborske.

Izvor: ZoomUe