Deca Prijepolja izborila plasman na Regionalno finale Sportskih igara mladih

Prijepolje/Nova Varoš – Gradovi Zapadne Srbije ovih dana domaćini su turnira Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Priliku da postani simovci dobila su deca iz Prijepolja, Nove Varoši, Bajine Bašte, Požege i Ivanjice.

Foto: PP Media

Više stotina dečaka i devojčica iz prijepoljskih osnovnih i srednjih škola provelo je dan na sportskim terenima. Luka Šuljagić, generalni sekretar Sportskog saveza Prijepolja, zahvalio se Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što su deci Prijepolja pružila priliku da uživaju u pravom sportskom spektaklu i da se za dalji plasman u Igrama bore na “domaćem terenu”.

Da je Prijepolje grad dece i pravih SIMOVACA pokazalo se na sportskim terenima. Posle ekološke edukativne radionice “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo planet”, zaigrao se mali fudbal. Plasman na Regionalno finale izborila je mlađa selekcije ekipe “Polimlje 1”. Istim putem nastavili su i  njihovi stariji drugari koji su izborili prvo mesto na takmičenju Coca Cola kup. U ženskoj konkurenciji, pobednice su prošlogodišnje učesnice Državnog filnala, ŽFK “Jasen” iz Brodareva.

Foto: PP Media

Odličan odziv ekipa bio je i na turniru u basketu 3×3. U finalnim utakmicama pobede su pripale ekipama “Mladost” u ženskoj i “Eliminatori” u muškoj konkurenciji.

U Novoj Varoši najviše emocija i želje za pobedom videlo se na turniru u malom fudbalu. Posle penala, plasman na Regionalno finale izborila je ekipa IV-3. Višegodišnji učesnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, dečaci iz ekipe “Memento” iz Priboja pobednici su Coca Cola kupa, dok je u konkurenciji devojčica pobedila ekipa “Nokaut”. Prethodnih godina košarkašice iz Nove Varoši bile su učesnice Međunarodne završnice, tako da je i ovoga puta konkurencija bila jaka, a zlatnim medaljama okitile su se “Heroine”. Kod dečaka zlato i plasman na Regionalno finale izborili su basketaši ekipe “Zlatar 1”.

U saradnji sa Sportskim savezom opštine Nova Varoš, pre početka turnira održana je i ekološka radionica “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planet”, a priznanje za doprinos u promociji očuvanja životne sredine primo je Ljubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza Nove Varoši.

Narednih dana, turniri se nastavljaju u Bajinoj Bašti, Požegi i Ivanjici.

PP Media