Stanjevine ponovo tema rasprave u republičkom parlamentu

Prijepolje/Novi Pazar/Beograd – Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije, Muamer Bačevc, tokom skupštinskog zasedanja postavio je pitanje ministru za zaštitu životne sredine Goranu Trivanu, kada će biti rešen problem nesanitarne deponije Stanjevine.

Nesanitarna deponija Stanjevine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Bačevac je ukazao na višegodišnje nedaće koje Prijepolje ima sa odlaganjem smeća, i potsetio da se nesanitarna deponija nalazi na samoj obali reke Lim, neposredno uz magistralni put te da prestavlja pravu ekološku bombu.

– Reč je o deponiji koja zaklanja grad i koja se nalazi na magistralnom putu prema Crnoj Gori. Nju vidi, svaki putnik koji naiđe tom saobraćajnicom. Leti je gotovo nemoguće proći putem od nesnosnog smrada. Prijepolje je kraj koji u prirodnom smislu ima šta da ponudi, kulturno i turistički – kazao je Bačevac.

On je potsetio da nije zaživelo rešenje da se smeće odlaže na deponiju Banjica, i ako je u nju uloženo mnogo novca. Naveo je i da je Vlada Srbije donela odluku da se smeće iz Prijepolja transportuje na deponiju Duboko kod Užica, međutim i da ta odluka nije sprovedena u delo.

– Ovo je veliki problem na koji nailaze žitelji Prijepolja i celog tog kraja. Znam da u Srbiji ima još ovakvih deponija ali nijedna nije toliko vidljiva kao ova, koja preti da zagadi sve naše reke – istakao je Muamer Bačevac i zatražio od ministra Trivana da što hitnije pronađe rešenje, kako bi nesanitarna deponije Stanjevine bila zatvorena.

Ministar za zaštitu životne sredine, Goran Trivan, kazao je da se intenzivno radi na rešavanju problema koji Prijepolje ima sa odlaganjem smeća, te da će rezultati tog rada biti vidljivi tokom ove i u narednoj godini.

– Nesumnjivo jedna od najvidljivijih deponija koje Srbija ima je ona u Prijepolju. Već skoro tri godine se bavimo rešavanjem tog problema. Finansirali smo na desetine miliona u rešavanje tog problema. Privodimo projekte kraju, zajedno sa lokalnom samoupravom i rezultati će uskoro biti vidljivi – kazao je izmeđuo ostalog ministar Trivan, odgovarajući na pitanje Bačevca.

PP Media

One thought on “Stanjevine ponovo tema rasprave u republičkom parlamentu

  • Ama ljudi , mi smo zaboravljeni od Republike Srbije. Navedite šta je u poslednjih nekoliko godina uloženo u ovaj zlatiborski okrug ,ništa ! Svugde se grade putevi , otvaraju fabrike ,obnavljaju železnice a ovde ,,đoka ” Neznam čijom greškom ,možda i opštinskog rukovodstva , smece iz Stanjevina hoce da otruje ovo stanovništvo koje je po obolevanju od raka na visokoj lestvici u Evropi. Sve se obecava i ostaje na tome. Da napomenem da sam svoj glas dao ovoj vlasti ali sam duboko razočaran i republičkom i opštinskom brigom za ovaj naš kraj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *