Iftaru u organizaciji grada Burse u Novom Pazaru prisustvovale i delegacije iz Prijepolja i Priboja

Novi Pazar/Prijepolje/Tutin/Priboj – Više od 1.000 ljudi prisustvovalo je večerašnjem iftaru u Novom Pazaru koji je u tom gradu organizovao turski grad Bursa. Iftaru u najvećem gradu regije Sandžak osim građana, humanitarnih i NVO aktivista, privrednika, predstavnika medija, prisustvovale su delegacije Grada Novog Pazara, lokalnih samouprava Tutin, Prijepolje i Priboj, i predstavnici Islamske zajednice Srbije, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Foto: PP Media

Delegaciju opštine Prijepolje činili su zamenica predsednika opštine Samira Ćosović i član Opštinskog veća Armin Mujezinović, dok je ispred opštine Priboj iftaru prisustvovao pomoćnik predsednika opštine Miralem Gogalić.

Foto: PP Media

Zahvalnost prisutnima što su se odazvali pozivu i prisustvovali iftaru, uputio je gradonačelnik Burse Alinur Aktas. On je u obraćanju naglasio da je iftar bio prilika da se uputi i dova, da se učvrsti bratstvo i zajedništvo naroda Turkiye i žitelja regije Sandžak.

“Najpre želim da kažem da mi u Novom Pazaru nismo gosti, ovde smo večeras u svojoj kući. Sva lepota ramazana prisutna je ovde večeras. Moram da iskoristim ovaj momenat da predsedniku Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću poželim brz oporavak od povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, a da porodici stradalog u tom udesu izrazim saučešće. Zahvalnost dugujemo predsedniku Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye i Srbije Mustafi Esginu, koji je bio inicijator da se okupimo u Novom Pazaru na ovom iftaru. Među nama se nalaze tri narodna poslanika koji imaju blizak kontakt sa ovim krajem, među nama su ugledni biznismeni i predstavnici AK partije, počasni konzul Srbije u Bursi. Mi se nakon dva dana, koliko smo proveli u Sandžaku, vraćamo kućama, a tamo nosimo najlepše utiske. Uveren sam da će se naša saradnja intenzivirati nakon potpisivanja sporazuma o bratimljenju Burse i Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Burse Alinur Aktas.

Foto: Anadoliya

Okupljenima se na iftaru obratio i prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac. On je građane informisao o rezultatima današnjih razgovora delegacija Novog Pazara i Burse i mogućnostima da se nakon bratimljenja realizuju brojni projekti i intenzivira saradnja.

„Iskoristiću priliku da zahvalim gradonačelniku Burse Alinuru Aktasu, na inicijativi koju smo čuli na današnjem sastanku, a koja se odnosi na bratimljenje Novog Pazara i Burse. To će značiti da će saradnja napredovati kako bi uspostavili još čvršće i jače prijateljske i bratske odnose sa narodom Turkiye, jer nas spajaju rodbinske i istorijske veze. Mi imamo razloga da budemo posebno radosni zbog dobrih odnosa Republika Turkiye i Srbije, rezultati istorijski dobrih odnosa su vidljivi i u Novom Pazaru gde se realizuju najveći projekti i gde je otvoreno konzularno predstavništvo. Zahvaljujem na podršci i željama za oporavak našeg brata Rasima Ljajića, i ja molim Boga da se što pre oporavi i vrati među nas, svoju braću“, kazao je okupljenima gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Iftar u organizaciji Burse dan pre Novog Pazara organizovan je i u opštini Tutin. Podsetimo, delegacija Burse je u dvodnevnoj poseti regiji Sandžak. Delegaciju čine narodni poslanici AK partije iz Burse, gradonačelnik tog grada i počasni konzul Srbije u Bursi. Oni su tokom dana u Novom Pazaru imali niz odvojenih sastanaka sa rukovodstvom Grada, zdravstvenih ustanova i predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Susretima su prisustvovali i ambasador Republike Turkiye u Srbiji Hami.

Anadoliya i PP Media