Dečaci iz Prijepolja dobili „wild“ kartu za finale SIM u Sarajevu

Prijepolje – Čuda na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih uobičajena supojava, a njih najčešće stvaraju upravo SIM-ovci: pokreću ih svojom dobrotom, lepim vaspitanjem, harizmom, požrtvovanošću, ljubavlju, osmesima…

Ako ste mislili da je nedavno objavljeni spisak SIM-ovaca iz Srbije koji putuju na Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih u Sarajevo konačan – prevarili ste se. Čuda su na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih uobičajena pojava, a njih najčešće stvaraju upravo SIM-ovci: pokreću ih svojom dobrotom, lepim vaspitanjem, harizmom, požrtvovanošću, ljubavlju, osmesima…

Na državnom finalu Igara u Brzeću takve je dece bilo zaista mnogo, pa su i čuda postala učestalija nego inače. Jedno se dešava upravo sada, dok čitate ovaj tekst. Ako ste učestvovali na državnom finalu, možda se u ovoj priči radi baš o vama. U tom slučaju, u redovima koji slede čeka vas prava eksplozija radosti. Ako niste učestvovali na finalu, lepe vesti svakako stižu zajedno s prilikom da uživate u nečijoj neizmernoj sreći…

Dobro je poznata stvar da su, još za vreme državnog finala, „wild“ kartu, odnosno direktan prolaz na Veliko međunarodno finale (VMF) u Sarajevo, bez obzira na plasman, celokupnim utiskom koji su ostavili na sve prisutne, zaslužili fudbaleri iz tima „Silom skupljeni“ iz Novog Sada.

Međutim, kako oni nisu jedini zbog kojih su nam svima na državnom finalu srca postala veća, a osmesi širi, Organizacioni odbor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, na čelu sa predsednicom Ivanom Jovanović, doneo je odluku da dodeli još tri takve karte! One će pripasti SIM-ovcima koji su posebno doprineli afirmaciji SIM priče i pobedi drugarstva i u ovoj sezoni Igara!

Jednu od karata osvojila je ekipa mališana koji ne treniraju već žive sport kojim se bave. Imaju trenera kakvog bi trebalo da ima svako dete koje teži da postane Čovek izgrađen od plemenitosti i dobrote, sposoban da nepogrešivo raspoznaje dobro i zlo, da voli, da deli, da poštuje i prihvata druge, da širi radost i čini ovaj svet boljim mestom za život. Na državnom finalu jedan igrač iz ovog tima pokazao je da je sazreo tokom samo jedne utakmice, one ključne, finalne. Od dečaka koji nije mogao da podnese ni najmanji lični poraz, izrastao je u diva koji je ljutog protivnika na kraju izgubljene utakmice zagrlio iskreno se radujući njegovoj pobedi. I trener i ujedno učitelj ove dece pokazao je ponovo kolika je gromada od čoveka. Zaustavio je i utakmicu i navijače svog tima onda kada su počeli da navijaju „protiv“ druge ekipe umesto „za“ svoju… Da ne nabrajamo dalje, jasno je o kome se radi – oni su „ATOMSKI MRAVI“ iz Kuršumlije i oni, zajedno sa ostalim takmičarima, idu u Sarajevo! Bravo za njih i njihovog fenomenalnog Učitelja – Dušana Keču!

Još jedna ekipa donela nam je svima mnogo radosti i mnogo smeha na državnom finalu u Brzeću. Oni su na državno finale došli kako bi nas sve podsetili da čitav život treba da bude igra i da nema tog izazova koji se ne može prevazići ako mu pristupite s osmehom na licu i sa željom da se dobro zabavite. Iako su pred samu utakmicu ostali bez trenera, a zamalo i bez šanse da se takmiče i iako su, kao ekipica drugara iz kraja od kojih samo retki zaista treniraju, za protivnike imali ozbiljno posvećene igrače – njih su istinska dečja radost i uživanje u svemu što rade, međusobno veliko prijateljstvo i neskvirena podrška, ali i čudesan „zamenski“ trener vinuli do uspeha kakav niko ne bi mogao ni da sanja! Na državnom su uspeli da uzmu bronzu, a osmehom su „kupili“ i kartu za Sarajevo! Odbojkaši iz PRIJEPOLJA, vreme je da sa svojim novim trenerom Filipom Komaricom uvežbate pravila rotacije, jer i vi putujete na Veliko međunarodno finale!

I poslednja „wild“ karta ove godine pripašće devojčici koju svi dobro poznajemo budući da je ona uz Igre još od 2017. godine i svakog leta je bila učesnik Velikog međunarodnog finala. Za nju biste rekli da je pravi-pravcati SIM-ovac od glave do pete! Dobro, vredno i lepo vaspitano dete, posvećen sportista, sjajan prijatelj i savršen promoter Igara… Njeno ime je SARA RADAK i ona je odlična stonoteniserka, a dolazi iz Čelareva! Čestitamo, Saro, i srećno u Sarajevu!

A ako već niste pročitali priču o tome kako su i zašto „Atomski mravi”, „Silom skupljeni” i odbojkaši iz Prijepolja zaslužili „wild” karte, možete je pronaći OVDE.

Kao što je već poznato, Veliko međunarodno finale održaće se u Sarajevu, od 20. do 24. oktobra, a sve detalje o tom događaju pročitajte OVDE.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, pa i na Velikom međunarodnom finalu, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije.

PP Media