Vasiljević: Ministarstvo poljoprivrede obećalo 30 miliona za vodovod u Božetićima

Nova Varoš – I ove godine, Ministarstvo poljoprivrede pomoći će izgradnju vodovoda u Božetićima. Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš, Radosava Vasiljevića, sa 30 miliona dinara, koje će dobiti od države, opština će završiti najskuplji deo projekta a voda će do prvih domaćinstava stići pre kraja avgusta.

Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, foto: PP Media Prijepolje

U projekat izgradnje vodovoda u Božetićima, opština Nova Varoš je zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede prošle godine uložila 80 miliona dinara. Ove godine, bužetom Opštine je planirano 10 miliona za nastavak radova a od Ministarstva poljoprivrede se očekuje pomoć u iznosu od 30 miliona.

– Imamo čvrsto obećanje da ćemo od ministarstva poljoprivrede dobiti 30 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji vodovoda u Božetićima. Sa tim novcem završićemo najkompleksniji deo projekta – kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, neimari firme Hidrotan trenutno nisu na terenu, ali čim vremenski uslovi dozvole radovi će biti nastavljeni, zaključuje Vasiljević.

PP Media