Delegacija holandske ambasade posetila Priboj

Priboj – Holandska kompanija „Woodu vorld“, u Slobodnoj zoni Priboj, uspešno posluje gotovo od njenog osnivanja. Proizvode se vikend i šator kuće za probirljivo evropsko tržište.

Delegacija holandske ambasade u poseti Priboju, foto:OU Priboj

Кuće su od drveta, u proseku od 60 do 100 kvadrata, poptuno su opremljene nameštajem, montaža se vrši na licu mesta, po sistemu ključ u ruke.

Zamenica holandske ambasade u Srbiji Ana Brinks zadovoljna je privrednim napretkom ove sredine, a posebno je bila ponosna na ono što je videla u proizvodnjnoj hali ove kompanije, što kako kaže, samo potvrđuje holandski preduzetnički duh.

Delegaciji holandske ambasade u Srbiji na poseti se, zahvalio Boris Mrdović, predsednik SO Priboj, ovaj obilazak najbrže rastuće slobodne zoni u Srbiji, samo potvrđuje opravdanost njenog osnivanja. Naravno, lokalna samouprava će se i dalje truditi da stvara što povoljniji privredni ambijent, što će značiti i dolazak novih investitora.

Кao i Slobodna zona Priboj i kompanija „Woodu world“ je brzo rastuća, trenutno se radi punom parom, ugovorenih poslova ima u naredne dve godine, posao se jedva stiže,a to,na zadovoljstvo Pribojaca, podrzumeva i nova zapošljavanja.

Proizvodni pogon kompanije Woodu world u Slobodnoj zoni, foto: OU Priboj

-U ovoj kompaniji u Priboju trenutno je zaposleno 55 radnika, samo u poslednjih desetak dana primljeno je 15 novih izvršilaca, a zbog ugovorenih dugoročnih poslova, na vidiku su i nova zapošljavanja ali i širenje proizvodnih kapaciteta, istakao je Bernard Кordić, vlasnik firme „Woodu world“.

Izvor: Opština Priboj